Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Seitan=glutén=pšeničná bielkovina.
Používame ako mäso.
Recept na domácu výrobu som kedysi vystrihla z novín, výstrižok som nemohla nájsť, ale popisujem, ako ho vyrábam ja.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2015 16:50
Řekla bych, že jen 250 g.
8. 3. 2015 15:23
Roman Uhrin v kuchařce "Zdravá kuchyňa v praxi" popisuje výrobu seitanu z HLADKÉ mouky a na kurzu u něj jsme ho také z hladké vyráběli.
27. 5. 2013 13:14
3. 2. 2013 18:30
3. 2. 2013 18:23
31. 10. 2012 21:58
Niekedy aj ja mám záchvaty zdravej výživy, vtedy si spomeniem na toto. Rodina to každopádne prijala priaznivejšie ako sójový texturát.
31. 10. 2012 21:46
31. 10. 2012 21:32
31. 10. 2012 21:29
25. 10. 2012 21:07
25. 10. 2012 13:35
18. 3. 2012 20:00
rado se stalo,
jeste chci dodat je vhodne seitan v tom laku po uvareni nechat luhovat 2 dny, aby byla vyraznejsi chut, seitan tuto chut dobre nasaje. Lak je proto vhodne silneji okorenit nebot seitan nechutna po uvareni nijak.
17. 3. 2012 19:32
17. 3. 2012 18:24
pro 2 osoby
250 dkg mouky
150 ml vody
a udelat testo - priblizne 10 minut zpracovat (hnetnout) az je testo vlacne, nechat 30 minut ve vlazne az teple vode odpocivat. Pote v teto vode zacit hnetnout az co nejvice vyplave bila (mlecna) barva mouky, dat do dalsi teple vody a nechat 5 minut odpocivat a zase ho propracovat a tento postupa se dela asi 5x az je voda cira.
Pak ho dat do pripaveneho laku (lak si muzeme upravit dle chuti), kousky seitanu dle potreb bud nakrajet nebo udelat tvary dle predstav
a nechat prvnich 10 minut silne varit a az pote zmirnit plaminek a nechat pomalu klokotat asi dalsich 30 minut. Pak dat do mensich zavarovacek s vickem, zalit lakem a dat do lednice. Vydrzi to asi 14 dnu. Muze se take dat zmrazit, pak mame stale neco v zasobe.
LAK:
1/2 litru vody
pulku cibule
1 strouzek cesneku
bobkovy list
sojovou omacku nebo worcestr,
sul, pepr
jinak zde si muzeme udelat lak dle chuti a take podle toho co z nej budeme varit.
17. 3. 2012 18:14
Vyborna alternativa k masu a tak jednoducha na vytvoreni.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: jak vyrobit seitan domácí fondán seitan recepty seitan mouka seitan výroba špekáčků seitan recept vyroba domácího fondanu výroba domácích špekáčků domácí špekáčky výroba domácího salámu domácí sojanéza recept výroba šmakouna domaci salam jak vyrobit šmakouna domácí fondan recept jak se dělá seitan výroba riccoty recepty ze seitanu výroba šunky
Suroviny: mouka polohrubá, voda, sůl, cibule, omáčka sojová, libeček
Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WLz
27 názorů