Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 982 kJ / 2 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,49 g |
Tuky | 42,98 g |
Vláknina | 57,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 506,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tenhle chleba u nás jako novinku pro diabetiky peče soukromník,tak jsem vyškemrala recept, on tam ale ještě dává pražené žito, sezam a pohanku.To jsem nezkoušela.Chuťově je výborný i pro necukráře.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2011 11:42
+10na řezu vypadá nádherně
11. 2. 2010 08:52
Dobrý den , já peču doma také chleba, obyčejně v sobotu , nebo v neděli , když začne docházet pečivo a mě se nechce jet do města do marketu . Tady je recept :
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .
Dobrou chuť přeje Božena
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .
Dobrou chuť přeje Božena
26. 2. 2009 22:52
...srdečne vás pozdravujem z Prievidze...konečne som nasiel ako upiecť chleba bez dom.pekárne...a kde to čudo sa dá kúpiť a čo to čudo stojí korún - u nás euro...predom ďakujem za odpoveď - s úctou Rišo
20. 1. 2009 23:05
Tedy,spagetko,klobouk dolů,ten vypadá krásně .Pořád váhám nad pekárnou,jestli koupit nebo ne,jestli se nám to vyplatí když jsme jen dva....nevím...
20. 1. 2009 22:14
špagetko, až ho udělám, tak Ti zaručeně řeknu, jestli byly mé ručičky zlaté, nebo "pokakané" a dozvíš se to asi brzy
20. 1. 2009 22:07
Peču bez pekárny a ještě chvíli budu, ale myslím, že i ta pekárna i trouba chce zlaté české ručičky
20. 1. 2009 22:01
špagetko, já vím a to si teda piš, že to vyzkouším. Pekárnu nemám, tak pokud se to povede, bude to zásluhou mých ručiček a Tvého receptu
20. 1. 2009 21:52
Bibi, ale DIA recepty přece neznamenjí, že to není dobré - tady to je prostě jiná mouka, ale udělej a uvidíš
20. 1. 2009 21:50
špagetko, ale ten chlebík je vážně krásnej, jen se zakousnout a vůbec by mi bylo jedno, že je DIA. Já se to snad naučím péct díky tomuto tvému. Ta kůrčička jééééjej
20. 1. 2009 21:45
Manželovi přímo zakázali bílou mouku, tak se holt učím, ale jde to
20. 1. 2009 21:44
Jani, ale já tyhle mouky normálně používám na všechno, bílé už dobře rok nekupuju
20. 1. 2009 21:29
Ladi, ježíííši, kolik je těch mouk tady? To bych asi zacpala celou špajzku s tím, ne? Nebo to je přímo nějaká směs? Zeptám se na to
6. 11. 2008 17:04
No tak autor Veroka uveřejňuje podd svým jménem své recepty. Já to objevila u tohoto a i u jiného autora z jiného webu. Prostě dotyčný okopíruje recept a ani se nenamáhá změnit slovosled nebo dát jinou fotku.
5. 10. 2008 18:47
Kristova noho,takhle na večer,zase sliny až na kolena
5. 10. 2008 18:34
jééé takhle vlažnou patku...to bych hned slupla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: diabetické recepty jidelnicek pro cukrovkare vaření pro diabetiky recepty pro cukrovkáře dia chléb dia jídelníček diabetický jídelníček dia zákusky jídelníček cukrovkáře dia chleba kuchařka pro cukrovkáře diabeticka kuchařka diabetická kuchařka on line diabetický chléb dia recepty dia zákusky recepty jidlo pro cukrovkáře kváskový chléb recept chleb bez droždi diabetické zákusky
Suroviny: droždí, cukr dia, mouka žitná, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, sůl, nesolené arašídy, semínka slunečnicová, semínka dýňová, semínka lněná, vločky ovesné, anýz, fenykl, kmín celý, olej olivový, voda
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
15 názorů