Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Laciný nedělní oběd

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 2. 2009 18:06

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 631 kJ / 1 107 kcal
Bílkoviny171,80 g
Tuky10,45 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 3,60 g
Sůl8,75 g
Sacharidy79,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podavame s ryzou, knedlou alebo varenymi zemiakmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 2. 2009 13:49

ercicka pravdu díš, děvče;-)

ercicka ercicka

10. 2. 2009 13:41

NO jo Jani, ale nazov ostal, ze? ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 2. 2009 10:47

ercicka jasně, to chápu, kdysi člověk koupil kus flákoty masa za pár korun. Vzpomínám si, jak našim rodičům ještě vnucovali bůček, když si vzali víc masa. Dneska je bůček nádherný a dělá se z něj všechno, dokonce i hranaté řízky!:-D ale jsou fakt dobré, kdo neochutnal, ať zkusí. Ale už to vlastně zas není nic levného, že jo.

ercicka ercicka

9. 2. 2009 23:45

no, my sme to varili volakedy, este ked som bola decko, dokonca babka to robila este ked moja mama bola decko a z jedeneho kusa masa mala aj polievku a druhe pre 10ludi, teda myslim babku a mavali to v nedelu, takze pre nich, ked si to prepocitas to bola uspora a nieco vynimocne, lebo hovadzinu nemavali casto, mali len sliepky a na hody husy... ja som to teraz naporcovala s velkymi kusmi masa, lebo na to mame, ale oni toho masa zase tolko na tanieri nemali ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 2. 2009 23:22

Trošku bych polemizovala s názvem lacný-tedy levný oběd... Holky, víte, koli stojí nejlevnější hovězí maso, třeba i do polévky v České republice? A ještě k tomu 750g?:-)) No, lacnější je tedy už kuřecí, nebo vepřová kýta, ale hovězí mám opravdu jen svátečně.:-( Prodává se tady tzv.hovězí surovina za 25 kč kilo a to je vždycky hned pryč a je to vlastně žebro a mezitím kousek masa, nic moc, ale i tak si to člověk za ty peníze vezme, pokud dají 2-3 kila a děláme z toho zázraky, protože hovězí je tady v průměru kolem 130 korun za kilo;-)

tejaja tejaja

9. 2. 2009 18:56

Mäso do polievky sme vždy kupovali zadné a k tomu kosť, aby to mäsko bolo kvalitné. A po uvarení sme ho dávali do paradajkovej, kôprovej alebo uhorkovej omáčky. Teraz hovädziu polievku nevarím, tak už to nerobím, ale to mäsko sa dá veruže dobre využiť. A ak by ste skutočne nevedeli, čo s ním, vyskúšajte toto : http://www.toprecepty.cz/recept/2612-smazene-masov...

ercicka ercicka

9. 2. 2009 18:36

no vy mate chapov, keby mne uz ani hovadzinu nejedli, tak si to hodim, staci ked nejedia zeleninu :-// a to co jedeavs ty z tej polievky volame "para" a jedavala to hlavne mama a potom si nelozila menej na obed a povedala, ze ona sa uz najedla pary :-D:-D:-D

vybusna vybusna

9. 2. 2009 18:11

my ked sme toto varievali tak sme hovorili, ze mame cigansky obed....;-) mali sme to s dcerou velmi v oblube...no ale potom som sa vydala a moj najdrahsi nema rad varenu hovadzinu...a potom sa vydala ona a jej najdrahsi nema rad varenu hovadzinu:-S a tak sme s tym skoncili. ja si teraz do polievky hovadzej hodim cely surovy zemiak a potom zjem s tou varenou zeleninou a zemiakom hovadzie na posedenie...muz kruti hlavou a ja mu zas krutim na oplatku hlavou, ked si na ranajky dava zakusky...tak.

ercicka ercicka

9. 2. 2009 18:06

fotku pridam vecer ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: levny obed levne recepty na obed tip na oběd typ na oběd levne obedy recepty co uvařit na oběd dobrý nedělní obed.cz tipy na oběd typy na obed levné obědy recepty na levné obědy dobre recepty na obed recepty na oběd tip na dobrý oběd co na obed rychly levny obed nejlevnější oběd rychlé levné obědy recepty nejlevnejsi obedy recepty typ na dobry oběd

Suroviny: maso hovězí, zelenina kořenová, voda, sůl, pepř černý, koření nové koření, nať petrželová, těstoviny polévkové, protlak rajčatový, mouka, olej, voda, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Laciný nedělní oběd

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkAw