Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

28. 10. 2009 11:37

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 635 kJ / 1 586 kcal
Bílkoviny211,56 g
Tuky77,50 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 876 mg
Sodík 895 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy10,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Česnek dáváme na topinky. Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Badnett Badnett

5. 3. 2023 18:39

Výborný 😍 já ještě přidávám trošku sójové omáčky 😊

mika59 mika59

20. 11. 2021 22:33

Tataráček milujeme..foto jako důkaz..:-)

jana fenglová

3. 8. 2016 19:42

excellent:-p

Pepa

21. 10. 2015 14:24

Já dělám tataráka z masa z krku, dvakrát maso umelu a je to super. Kyselá okurka patří do Znojemské. Sojovka , rybičky a další nesmysly to jenom kazí. Na topinku hodně česneku , zapít pivem nebo čistou kořalkou / Slivovice, Gin / a je to nádhera . No ale kolik lidí tolik chutí.

Gabina_I

9. 10. 2015 10:39

Martin: každý ať si dá co má rád...

casino casino

6. 10. 2015 18:22

Martin:
Dobrý odkaz:yes:
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice :-))
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel":-D:-D:-D

Martin

6. 10. 2015 16:12

Taky si myslím, že tam těch přísad dáváte prostě moc. Bral bych to ještě když to děláte ze zadního hovězího, nebo z nějakého podobného kusu masa. Prostě falešnou svíčkovou.
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...

Lenka

25. 6. 2014 14:37

a nebo může vypada i takto :-) www.youtube.com/watch?v=xxE_ZXjbioo

casino

30. 11. 2013 22:44

...zkuste jen maso ( mně přijde nejšťavnnatější nízký roštěnec), sůl, pepř (olej). Jen tak, pouze s bílým chlebem (příp. opečeným jen nasucho), nebo s topinkou po našem: tmavým chlebem opečeným na sádle + česnek :yes:

pohlreich

30. 11. 2013 21:03

spagetka:mas recht spagetko.je videt ze nemas v hlave vymazano.super

meky

30. 11. 2013 20:53

iva a jardaaa neumi nic.

Mirek

30. 11. 2013 14:38

Dobré maso je i hovězí slabina - je s tím trochu víc práce při odblanění ale masíčko je to parádní.

eli

1. 9. 2013 07:44

výborný recept!:yes: moc jsme si pochtnali, skvělééééé...:-)

Petr M.

26. 8. 2013 15:32

jenom ne maggi - Worcestershire sauce aneb "Worčestrová omáčka" bude lepsi volba:) Pravdou je, ze nekdy mene chuti je lepe a pridat drceny kmin a papriku je vazne zbytecne. Dalsi veci je, ze idealni tataracek je skrabany. 2-3x mleti maso zmeni v pastu.

senky senky

22. 3. 2013 09:58

magdalenka::yes::yes::-D:-D už se bavím:-D


Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne:-D:-D:-D:-D

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tatarák recept tatarák příprava tataráku recept na tatarák tatarák pohlreich tatarák recept pohlreich recept tatarak tatarák z mleteho masa příprava tataráku recept příprava tatarského bifteku tatarak z prave svickove recept recepty tatarák jak udelat tatarak jak se dělá tatarák tatarak priprava tatarský tatrský biftek jak připravit tatarák recepty na tatarak biftek recept

Suroviny: svíčková hovězí, olej, žloutek, cibule bílá, hořčice, kečup sladký, pepř bílý, sůl, topinka, olej, topinka

TopRecepty.cz

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMMg