Lehké ovocné dezerty
20. 1. 2014 Vaření
Na Nový rok si mnozí z nás dávají předsevzetí s cílem zlepšit svůj dosavadní život. Většina z nich se pak týká našeho životního stylu: chceme zdravě jíst, pravidelně cvičit, více spát, nekouřit či omezit konzumaci alkoholu. Dodržet některé z těchto vytyčených cílů však může být po bujarých vánočních svátcích opravdovým kumštem. Abyste si i v době odříkání život přece jen osladili, máme pro vás skvělý tip: lehké ovocné dezerty.
Na Nový rok si mnozí z nás dávají předsevzetí s cílem zlepšit svůj dosavadní život. Většina z nich se pak týká našeho životního stylu: chceme zdravě jíst, pravidelně cvičit, více spát, nekouřit či omezit konzumaci alkoholu. Dodržet některé z těchto vytyčených cílů však může být po bujarých vánočních svátcích opravdovým kumštem. Abyste si i v době odříkání život přece jen osladili, máme pro vás skvělý tip: lehké ovocné dezerty.
Broskvové mámení
Ingredience: 2 broskve, ½ šálku ovesných vloček, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce javorového sirupu nebo medu, 1 kávovou lžičku skořice, hrst nasekaných ořechů dle vlastního výběru
V misce promíchejte ovesné vločky, olej, javorový sirup/med, skořici a ořechy. Broskve rozkrojte napůl, odstraňte pecku a důlek po ní naplňte ovesnou směsí. Broskve pak dejte zapéct na 15-18 minut při teplotě 200°C, dokud nezměknout a jejich slupka se nezačne odlupovat. Zdobte šlehačkou nebo bílým jogurtem. Skvělé jako zdravá snídaně nebo lehký dezert.
Křupavé grapefruity
Ingredience: 2 grapefruity, hrst třtinového cukru
Grapefruity rozkrojte a odstraňte z nich tolik semínek, kolik bude možné. Grapefruity rovnoměrně posypte třtinovým cukrem a pečte při teplotě 200°C přibližně 16-18 minut. Cukr na kyselém ovoci vytvoří sladkou křupavou krustu, které neodoláte. 2 grapefruity vám postačí na 4 porce malé svačinky.
Skrytá jablka
Ingredience: 2 jablka, ¼ šálku třtinového cukru, 2 kávové lžičky skořice, listové těsto
Jablka rozkrojte napůl, odstraňte ohryzek a posypte je třtinovým cukrem. Plátek listového těsta rozkrájejte na tenké proužky, vytvořte z nich mřížkový design přes jablka a posypte je špetkou cukru a skořice. Pečte na 200°C 16-18 minut, až je těsto zlatohnědé a jablka měkká. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou či bílým jogurtem. Tato variace „jablek v županu“ je velmi roztomilá, a tak zajisté upoutá vaše hosty.
Chutné a snadné ovocné dezerty představují skvělý způsob, jak zahnat chuť na sladké a užít si výborné chuti ovoce.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Lemon curd: Osvěžující citrónový krém připravíte podle videa
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 51 minutami
Mňamka
Přidáno před 1 hodinou
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 1 hodinou
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co takhle dát si lehký bramborový salát? Jak udělat oblíbenou vánoční pochoutku bez majonézy?
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Komentáře
24. 1. 2014 21:54