Pečte s námi na Velikonoce!
17. 3. 2014 Vaření
Velikonoce, očekávané svátky jara, se pomalu blíží, a tak je čas pomýšlet na to, čím ozdobíme slavnostní tabuli. K Velikonocům neodmyslitelně patří nejen pestrobarevná vajíčka, pomlázka, jarní květiny a další typická výzdoba, ale také tradiční pochoutky, bez kterých si mnozí z nás nedovedou tyto svátky už ani představit. Abyste si letošní Velikonoce užili dosyta, přinášíme Vám inspiraci v podobě skvělých receptů na oblíbené velikonoční dobroty. Vyzkoušejte s námi zcela nové chutě, kterými překvapíte všechny své strávníky!
Velikonoce, očekávané svátky jara, se pomalu blíží, a tak je čas pomýšlet na to, čím ozdobíme slavnostní tabuli. K Velikonocům neodmyslitelně patří nejen pestrobarevná vajíčka, pomlázka, jarní květiny a další typická výzdoba, ale také tradiční pochoutky, bez kterých si mnozí z nás nedovedou tyto svátky už ani představit. Abyste si letošní Velikonoce užili dosyta, přinášíme Vám inspiraci v podobě skvělých receptů na oblíbené velikonoční dobroty. Vyzkoušejte s námi zcela nové chutě, kterými překvapíte všechny své strávníky!
Jablečný beránek s medem
Ingredience:
- 5 menších jablek – oloupaných a nakrájených na kostičky
- 180g hladké mouky
- 120g krupicového cuku
- 3 vejce
- 170g rozpuštěného másla
- 1 polévková lžíce rumu
- 1 polévková lžíce medu
- 1 prášek do pečiva
- špetka skořice
Postup:
Suché a mokré přísady smíchejte zvlášť, poté dohromady. Směs nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečte v předehřáté troubě na 180°C do růžova. Mírně vychladlého beránka vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem.
Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/26491-jablecny-beranek-s-medem/.
Náš tip: Beránek se zapečeným sněhem
Ingredience:
- 1 upečený beránek
- 3 bílky
- 1 čajová lžička octa
- 90g krystalového cukru
- rozinky a barevné polevy Dr.Oetker na ozdobu
Postup:
Bílky vyšlehejte s octem a cukrem do pevného sněhu. Naplňte jím zdobící sáček a ozobte jím v podobě kudrlinek tělo beránka. Sníh zapečte v předehřáté troubě na 200°C, dokud nezezlátne. Beránka můžete dozdobit rozinkami a barevnými polevami.
Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/33304-velikonocni-beranek-se-zapecenym-snehem/.
Velikonoční nádivka
Ingredience:
- starší rohlíky
- vejce (na 1 rohlík 1 vejce)
- uzené maso (na 1 rohlík 25 g masa)
- petrželka
- mladé kopřivy
- kontryhel
- špetka soli
- sádlo na vymazání pekáče
Postup:
Uzené maso uvařte, nechte vychladnout a poté nakrájejte najemno. Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky, zalijte vývarem z masa a nechte je nasáknout. Žloutky utřete se solí, přidejte nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy a kontryhel a smíchejte se změklými rohlíky. Ze zbylých bílků ušlehejte sníh, který vmíchejte do směsi. Zapečte v sádlem vymazaném pekáči a podávejte se zeleninovým salátem.
Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/60-velikonocni-nadivka.
Velikonoční bramborové bochánky
Ingredience na těsto:
- 300ml vody
- 100g rozpuštěné Hery
- 100g bramborové kaše v prášku
- 400g hladké mouky
- 30g droždí
- 2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky cukru
- česnek
- semínka na posypání
- 1 vejce na potření
Ingredience na náplň:
- 300g uzeného masa
- 2 cibule
- česnek
- olej
Postup:
Ze surovin na těsto vypracujte v domácí pekárně (program Těsto), nebo ručně vláčné těsto. Na oleji osmahněte na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené a přidejte prolisovaný česnek (dle chuti). Mírně vykynuté těsto rozdělte na 20 dílů, naplňte náplní a zabalte. Bochánky dejte na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Nechte ještě půl hodiny kynout a upečte dozlatova.
Celý recept naleznete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/11351-velikonocni-bramborove-bochanky.
Užijte si letos Velikonoce plné chuti! Na TopRecepty.cz najdete desítky tradičních i originálních receptů, kterých si užijete nejen na Velikonoce. Inspirujte se, vařte a sdílejte své kulinářské umění – to vše jen na TopRecepty.cz. Připojte se k nám!
TopRecepty.cz Vám přejí krásné Velikonoce!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Jak vybrat kuchyňský dřez
Chystáte se na perníčky? Jak je mít měkké hned po upečení
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 9 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03