Jahodovo-medové máslo
16. 5. 2014 Vaření
Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.
Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.
Tento recept pochází pravděpodobně z Francie a užijí si ho všichni milovníci sladkých snídaní a dezertů.
Na přípravu budete potřebovat: hrst jahod, 3 lžíce medu, 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy, ½ čajové lžičky soli, půl kostky změklého másla
1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte.
3. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
4. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Jahodové máslo je ideální na toasty, vafle, palačinky, i když nejchutnější je asi na ještě teplém čerstvém pečivu.
Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mistrovství světa v hokeji i v jídle? Jen piva se prodalo za 50 milionů, padlo bezmála 40 tisíc porcí hranolek a 880 kg hořčice
Ve StarDance chce Chili uspět, hejtry neřeší: Je směšné, co píší, nejde to brát ani jako kritika, říká účastnice MasterChefa
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlý hot dog
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová pečeně, zapečená paprika plněná tarhoňou a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno 28. 5. 2024 08:00
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pět způsobů, jak využít ředkvičky: Křupejte je v salátu, v pomazánce, uvařte je v polévce, upečte či osmažte
Komentáře
28. 6. 2014 18:32
21. 6. 2014 20:42
29. 5. 2014 13:32