PAŠTIKOVÉ TAŠTICKY S MANGOVÝM SALÁTEM
25. 12. 2014 Vaření
I z jednoduchých ingrediencí, pokud jsou kvalitní, se dá vytvořit slavnostní pohoštění nebo občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína. Pokud si se svými spolustolovníky rozdělíte práci, budete mít večeři hotovou doslova za pár minut.
I z jednoduchých ingrediencí, pokud jsou kvalitní, se dá vytvořit slavnostní pohoštění nebo občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína.
Pokud si se svými spolustolovníky rozdělíte práci, budete mít večeři hotovou doslova za pár minut.
Taštičky
Suroviny (16 kusu): 2 Májka ve skle (po 160 g), 3 vejce, čerstvé namletý pepř dle chuti, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce brandy (nemusí být), sekané mandle, případně kmín nebo sezamové semínko, 600 g balení rozváleného listového těsta, 1 balení brusinek Hamé ve skle
Každé listové těsto rozdělte na 8 stejně velkých dílu.
Paštiku smíchejte se dvěma rozšlehanými vejci, kořením a brandy.
Na každý díl těsta položte díl paštiky.
Okraje těsta přehnete k sobě do tvaru trojúhelníku a pevně přimáčkněte. Pomažte rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi (kmínem, případně sezamovým semínkem) a upečte dozlatova.
Salát
Suroviny (4 osoby): 200 g čerstvého baby špenátu, 1 svazek ředkviček,1 mango, 100 g sýru parmazánského typu, čerstvá pažitka dle chuti
Baby špenát operte, u větších listu utrhnete stopku a blanky lístku. Špenát nechte oschnout, nekrájejte. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Mango oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Sýr nastrouhejte na dlouhé úzké pruhy škrabkou na brambory. Vše smíchejte.
Medovo-hořčičná zálivka
Suroviny (4 osoby): 4 polévkové lžíce dijonské hořčice, 2 polévkové lžíce medu, 80 ml citronové šťávy, 250 ml oleje, 1 čajová lžička soli
Všechny ingredience smíchejte a vzniklou směsí přelijte před podáváním salát.
Před podáváním přidejte dresink a posypte nasekanou pažitkou.
Ozdobte brusinkami a čerstvými bylinkami, podávejte s čerstvě připraveným salátem.
Více kulinářské inspirace najdete ZDE!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rychlit pažitku z vlastní zahrádky. Nenáročné pěstování na okenním parapetu
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Komentáře