6 důvodů, proč jíst mango každý den + recept na domácí mangovou zmrzlinu
26. 7. 2016 Životní styl
Mango patří mezi nutričně nejvyváženější druhy ovoce. Díky svému složení se stává skvělou výživou pro vnitřní orgány a je tak účinnou prevencí vzniku mnohých zdravotních problémů. Zařaďte mango do svého jídelníčku – těšit se můžete nejen na skvělou chuť, ale i na zlepšení zdravotního stavu.
1. Budete chytřejší
Mango vyživuje mozek a podporuje myšlenkové funkce. Dejte si mango nebo mangový džus k dopolední svačince a budete hýřit kreativitou. Jelikož je mango nabité vitamínem B6 zaručí Vám navíc dobrou náladu a kvalitní spánek.
2. Blýskněte se bezchybnou pletí
Mango je plné antioxidantů, minerálů a vitamínů A, C a E. Toto složení je skvělou výživou pleti, a to jak při vnitřním, tak při zevním užití. Udělejte si zdravou pleťovou masku – rozmačkané mango smíchejte s bílým jogurtem, nechte 15 minut působit a poté opláchněte teplou vodou.
3. Očista jater
Mango je bohaté na silné antioxidanty, které se postarají o očistu jater. Konzumace manga tak chrání jaterní buňky před poškozením, a tak zabraňuje vzniku onemocnění jater, včetně rakoviny.
4. Silná imunita
Mango díky svému složení posiluje činnost imunitního systému a chrání tělo před volnými radikály. Navíc je skvělou svačinou, když potřebujete rychle a zdravě dobít energii.
5. Zdravé oči
Jedno průměrně velké mango obsahuje 72% doporučené denní dávky vitamínu A, který je nezbytný pro správnou výživu a funkci očí. Mango je doporučováno zejména lidem se syndromem suchých očí či šeroslepostí.
6. Braňte se úpalu
Úžasný letní nápoj si připravíte smícháním mangového džusu a studené vody. Mango dokonale hydratuje tělo a zabraňuje tak jeho přehřátí. Navíc zmírňuje bolesti hlavy, když už to na slunci přeženete.
Mangová zmrzlina
Ingredience:
- 2 velká manga – oloupaná a rozmačkaná
- ½ šálku moučkového cukru
- 2 šálky smetany ke šlehání
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Smetanu ušlehejte a smíchejte s cukrem a vanilkovým extraktem. Vmíchejte mango, nalijte do formy a dejte do mrazáku na 1 hodinu. Poté zmrzlinu znovu promixujte a dejte ji zmrazit přes noc. Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou