Nová kniha „Ruce v mouce“
16. 11. 2017 Historie a zajímavosti
Snažíte se dělat pro svou rodinu jen to nejlepší? Pečete často a rádi? Nebo máte pečení jako koníčka, relax a domácím pečivem rádi obdarujete rodinu, přátele, sousedy?
Jistě při té práci míváte pomoučené ruce…..ruce v mouce zabořené…..prostě – tahle „moučná vizitka“ všech pekařů se při výrobě domácího pečiva vznáší všude okolo nás.
13. listopadu 2017 vyšly tiskem moje ruce v mouce. Přesný název zní:
Ruce v mouce (Domácí pečivo s kváskem i droždím)
Kniha vyšla v nakladatelství CPress (ve společnosti Albatros Media a.s.), má 192 stran a rozměry 167 x 225 mm – příjemně praktická velikost, pokud ji potřebujete mít v kuchyni stále po ruce
Bude k dostání téměř ve všech knihkupectvích (s doporučenou cenou 299,- Kč) a vyjde i jako e-book. V obou formátech by měla být k dostání také na Slovensku (např. knihkupectví Martinus.sk).
A co v ní najdete? Přesto, že je vedle různých tlustých kuchařských bichlí, které na knižním trhu potkáte, poměrně útlá, je nabitá informacemi.
…jedna ze tří stran Obsahu…
Co vše tedy v knize najdete???
-
Především – obsahuje 187 vyzkoušených, prověřených receptů na různé chleby, bagety, rohlíky, bulky i dalamánky, tyčky, pizzy, sladké kynuté moučníky.
Celá jedna kapitola je věnovaná pečivu zahraničnímu, které se s úspěchem zabydlelo v našich kuchyních a v závěru knihy nechybí několik receptů na dobroty, které se dají k pečivu přikousnout nebo namazat na něj.
-
Část knihy je věnovaná jen žitnému kvásku – jeho výrobě několika způsoby (včetně kvásku z kefírové houbičky), uchování, práci s ním i kvasovým těstem, nechybí postřehy od válu nasbírané během let pečení, ani vyzkoušené rady, jak pomoct kvásku, který zrovna nespolupracuje.
Kváskovým začátečníkům poradí, pokročilým nabídne spoustu receptů k vyzkoušení.
-
Ruce v mouce ale nejsou vyhraněně zaměřené jen na kváskování – vedle kvasového pečiva kniha nabízí spoustu receptů na pečivo s droždím, které je možné zadělat klasicky nebo pomocí prefermentu (omládek, biga, poliš, staré těsto…), proto je vhodné snížit množství použitého droždí a zároveň upéct pečivo mnohem chutnější, nadýchanější, s delší trvanlivostí.
Jsou-li tyto prefermenty pro vás v pečení nové, určitě se jich nemusíte bát – vše je vysvětleno tak, aby tomu porozuměl každý, i naprostý začátečník.
-
Kromě receptů najdete v knize postřehy k domácímu pečení, povídání o pomocnících při pečení i používaných surovinách.
Popis práce s těstem kváskovým, hydratovaným, celozrnným i těstem z lednice. - A vešla se i spousta dalších rad – jak zacházet s hotovým pečivem, jak převést recept s droždím na kváskový a naopak, kterých chyb se při práci s těstem vyvarovat, názvosloví pečiva, vysvětlení nejčastěji používaných pojmů atd…
Kde a jak ji můžete koupit, objednat?
Knihu Ruce v mouce si můžete koupit s podpisem u mě, nebo klasicky – v knihkupectvích (kamenných obchodech i těch internetových, včetně nakladatelství Albatros).
Pokud ji někdo bude chtít přímo ode mě, s podpisem nebo věnováním, poprosím o zprávu na mail: ruce-v-mouce@email.cz
Založila jsem ho pouze pro tuto knížku domluvíme se tam na dalším postupu, abyste měli knihu doma co nejdříve. Navíc Vám knihu orazítkuji razítkem vytvořeným jen pro tuto příležitost a přidám navštívenku Pekárnománie.
Kniha Ruce v mouce byla psaná srdcem a já opravdově doufám, že se všem čtenářům bude líbit!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Nepečené smetanové řezy s čokoládou si budete připravovat často: Jsou rychle a snadno hotové a chutnají božsky
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Jak pěstovat novozélandský špenát, čtyřboč. Způsoby jeho využití
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 23 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 20 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Originální pohoštění: Připravte nápaditou chuťovku ve tvaru vánočního stromečku
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
3. 12. 2017 09:29
30. 11. 2017 15:44
18. 11. 2017 09:38
16. 11. 2017 14:59