Inspirujte se velikonočními nápady v Albertu
7. 3. 2018 Historie a zajímavosti
Velikonoce jsou už za dveřmi. Přemýšleli jste, jak je oslavíte? Inspirujte se v obchodech Albert novou věrnostní kampaní a užijte si Velikonoce nápaditě a ve vlastním stylu.
Velikonoce si koledují o nápady
Vytvořit si vtipné, kreativní a osobité Velikonoce bude letos zábava. S novou věrnostní kampaní, která právě startuje v obchodech Albert, si vykoledujete vaše originální Velikonoce. Kampaň s názvem „Velikonoce si koledují o nápady“ představí velikonoční vykrajovátka, tvořítka, pečící formy, zdobičku a další pomůcky na pečení od prestižního německého výrobce Zenker.
Zákazníci získají za každých 200 korun nákupu jeden bod. Za 10 bodů pak získají zdarma sadu vykrajovátek či tvořítek nebo s výraznou slevou třeba speciální 3D pečící formu na beránka, zajíce či formu na koláč. Kampaň běží ve všech obchodech Albert až do 3. dubna.
Beránek z 3D formy se stane hrdinou Velikonoc
Jednou z lákavých odměn velikonoční věrnostní kampaně jsou unikátní 3D pečící formy na beránka či zajíce, do kterých stačí těsto pohodlně nalít, vložit do trouby a díky nepřilnavému povrhu Teflon Classic ho i snadno vyklopíte. A s tímto skvělým receptem na hravého velikonočního beránka forma zaručeně nebude čekat na své další využití až do dalších Velikonoc.
Co budete potřebovat?
- 3 vejce
- 160 g cukru
- 210 g změklého másla + trochu navíc na vymazání formy
- 270 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce strouhanky
- vanilkový cukr
- lžička strouhané kůry z citronu
- špetka soli
Bílková poleva na beránka:
- 3 bílky
- 180 g moučkového cukru
- šťáva z poloviny citronu
Jak na to?
Předehřejte troubu na 180 °C. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Z bílků připravte sníh, zhruba v polovině šlehání přidejte polovinu cukru a vyšlehejte dotuha.
V druhé míse utřete do pěny žloutky se zbývajícím cukrem. Pak zapracujte změklé máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli. Do mouky nasypte prášek do pečiva a začněte ji po dávkách přidávat ke žloutkům. Těsto bude ze začátku vypadat jako drobenka. Zpracovávejte ho dál, až se začne spojovat. Nakonec stěrkou zlehka vmíchejte bílkový sníh.
Formu pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Naplňte těstem a dejte péct do trouby při teplotě 180 °C. Zajíčka pečte 30 minut, beránka 45 minut. Po upečení zabalte horkou formu na 10 minut do mokrého ručníku a poté opatrně vyklopte.
Pro přípravu polevy vyšlehejte ve vodní lázni bílky s cukrem a citronovou šťávou na tuhý sníh. Naplňte do zdobičky a udělejte beránkovi srst. Potom dejte na půl hodiny sušit do trouby při teplotě 100 °C.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Isomalt: Znáte jedlé sklo pro průhledné cukrářské dekorace?
Italský sníh, merinque, má specifický způsob přípravy za použití cukrového rozvaru
Jak udělat nejlepší išelské dortíčky? Skvělé cukroví s vůní skořice, ořechů a čokolády zvládnou podle názorného videa i začátečníci
Komentáře
23. 3. 2018 15:03