I přesolená polévka jde zachránit! Desatero osvědčených babských rad, které usnadní vaření
6. 11. 2020 Tipy a triky
Víte, jak se při vaření květáku zbavit "zeleninového zápachu"? Jak rozpustit moučné hrudky v omáčce? Nebo jak zachránit přesolenou polévku? Pokud ne, nevadí! Dali jsme dohromady desatero osvědčených kuchyňských rad zkušených kuchařek, které vám usnadní život.
Jak na přesolenou polévku?
Přesolená polévka je zlý sen každého kuchaře, ale může se stá i největším odborníkům, že jim trochu ujede ruka. Naštěstí se i taková katastrofa dá snadno zachránit. Stačí do vroucí polévky vyklepnout dva vaječné žloutky a hrnec na chvíli odstavit. Pokud se vám vajíčka do polévky nehodí, pomůže brambora - syrovou ji nakrájejte na plátky a ty pak do polévky vhoďte, sůl hravě natáhnou.
Jak vykouzlit křupavou kůrčičku na pečeném kuřeti?
Jen máloco je tak lahodné, jako do křupava vypečená kůrčička na zlatavém kuřátku. Abyste ji měli opravdu dokonalou, při pečení kuře potírejte mašlovačkou namočenou v mléce.
Jak na moučné hrudky v omáčce?
Zahušťování omáčky pomocí mouky je poměrně běžná věc. A stejně tak je běžné, že špatně rozmíchaná mouka v omáčce vytvoří nechtěné hrudky. Jak se jich zbavit? Do ještě se vařící omáčky vsypte špetku prášku do pečiva a míchejte, dokud prášek hrudky nerozpustí.
Mohlo by vás zajímat
Jak zničit zeleninový zápach?
Milujete květák a brokolici, ale vadí vám, jak od jejich vaření páchne celý byt? Přidejte do vody chlebovou kůrku, která zápach natáhne.
Jak vykouzlit měkké maso?
Pokud se vám stává, že vaříte tmavé maso hodiny a hodiny a ono pořád ne a ne změknout, nezoufejte. Přilijte k němu trochu vína nebo piva a to pomůže masu k požadované šťavnosti. A ještě jeden tip pro milovníky sekané: pokud se vám přichytává k pekáči, vystelte jí ho nahrubo nakrájenou cibulí, která tomu zabrání a ještě sekané dodá skvělou chuť a vůni.
Jak zachránit rozvařené knedlíky?
Jak víme z Pelíšků, knedlíky se vaří ve vroucí lázni ve formě podlouhlých válečků. Jak zabránit tomu, aby se vám tyto válečky rozvařily? Přisypte do vody trochu hladké mouky.
Mohlo by vás zajímat
Jak poznat, že je vajíčko čerstvé?
Máte doma vajíčka delší dobu a nejste si úplně jití, zda jsou ještě k jídlu? Čerstvá vejce v sobě mají málo vzduchu, takže jsou těžké, u starých nebo přímo zkažených je to naopak. Dejte vejce do misky s vodou a pokud se ponoří na dno, je to dobré.
Jak vyšlehat bílky?
Jak mít dokonalou strouhanku?
Dobrá strouhanka je základ trojobalu, na který Češi nedají dopustit. Jak ji mít co nejlepší? Vyrobte si ji sami doma a pečivo namelte na větší, zhruba půlcentimetrové kousky, ne na jemno. Tak budete mít opravdu extra křupavé řízečky.
Mohlo by vás zajímat
Jak vylepšit připálený puding?
Puding je oblíbená dobrota dětí, ale i dospělých, navíc se dá poměrně snadno a rychle vyrobit. Abyste zabránili jeho připékání k rendlíku, vymažte dno před vařením máslem a bude to.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Tvrdý chleba do koše nepatří! Vyzkoušejte jednoduché triky, jak zachránit jídlo a ušetřit peníze
Indické zeleninové kari: Orientální pochoutka je plná zeleniny, rýže a koření
Poctivý vývar, základ podzimního jídelníčku. Jak ho ozvláštnit? Zkuste noky nebo svítek
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 6 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 19 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Šest tipů, jak dotáhnout nedělní řízky k dokonalosti: Čarujte s pivem nebo sýrovou náplní
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů