Úpravy receptů
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Prosím inspirujte- nápady při kombi dietě“ Nadja, před 21 hodinami
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 7. 6. 2024 19:28
Poslední příspěvky
„magdalenka: Magdi přesně táák jak to popsala Věra u nás se…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„tara23:“ magdalenka, před 2 hodinami
„magdalenka: Magdalenko když se vaří třeba knedlo, vepřo,…“ tara23, před 2 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 33 minutami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 1 hodinou
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tesco posiluje svou pozici na trhu, během září otvírá tři nové prodejny
Aby vám bylo teplo: Vsaďte na 15 potravin, jež vás zahřejí i v té největší zimě
Cena másla padá dolů! Odborník ale radí: Pozor na méně kvalitní, přehnětené zahraniční tuky, mohou způsobit problémy při pečení!
9. 1. 2016 16:28
9. 1. 2016 15:58
1) Postup přípravy
Teď je často postup v jednom dlouhém odstavci. Když člověk podle receptu vaří, musí dohledvat, u které věty skončil a co dál udělat. Proto postupy rozdělujeme na jednotlivé kroky, kdy je celý postup přehledně rozdělený do několika kroků. Potom tedy bude stačit vědět, že jsem právě udělal krok číslo 3 a jdu tedy na ten čtvrtý.
2) Suroviny
Rádi bychom v nové verzi Topreceptů lépe pracovali se surovinami. Na Topreceptech má každý autor svobodu v tom, jak suroviny napíše. To si myslíme, že je moc důležité a nechceme vás nijak omezovat výběrem konkrétních surovin z nějakého seznamu. Abychom ale se surovinami mohli lépe pracovat (například vám automaticky ukázat přibližnou cenu za jídlo, stupeň pálivosti, kalorickou hodnotu, veganská nebo vegetariánská jídla atd.), musí náš systém vědět, jaké suroviny jsou v receptu použity. Proto se snažíme jednak suroviny zpřehlednit tím, že je rozdělujeme tak, aby byla vždy jedna surovina na jeden řádek. Zároveň se snažíme, aby recept měl vždy definované jasné suroviny. Spoustu lidí totiž neuvaří jídlo, když vidí, že má přidat "nějaké maso" nebo "nějaké koření" atd. Snažíme se tedy suroviny upravit tak, aby celý recept zůstal zachován tak, jak si autor přál a jak recept vložil, ale aby náš systém suroviny rozpoznal.
Bohužel u těchto úprav mohou vzniknout problémy, že náš systém surovinu špatně rozpozná nebo ji některý pomocník nechtěně špatně vloží (například zadá Heru místo másla atd.). Počítáme s tím, že se problém může objevit maximálně u 1% receptů a budeme opravdu moc rádi, když pokud narazíte na chybu ve svém nebo jiném receptu nám toto soukromě nahlásíte a my hned recept opravíme. Chyby bohužel vznikají, ale chyby u max. 1% receptů musíme zvládnout, abychom mohli mít 99% receptů přehlednějších a nabídnout vám další možnosti stránek. Děkujeme za pochopení a věříme, že nám případné chyby nahlásíte soukromým vzkazem nebo na email. Díky moc