Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 3 hodinami
„Prosím inspirujte- nápady při kombi dietě“ Nadja, před 10 hodinami
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 7. 6. 2024 19:28
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova: o čom je reč? Nepoznám.“ magdalenka, před 3 hodinami
„tara23: manžel když máme kachnu,tak by nejraděj ten mišmaš…“ Simona Skolakova, před 5 hodinami
„Simona Skolakova: Simčo taky mišmaš miluji . Když máme…“ tara23, před 8 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 8 hodinami
26. 8. 2012 23:07
16. 7. 2012 11:49
16. 7. 2012 11:41
16. 7. 2012 10:16
16. 7. 2012 08:16
15. 7. 2012 14:58
15. 7. 2012 14:51
19. 8. 2010 14:35
17. 5. 2010 16:29
http://www.naturway.cz/byliny/eshop/1-1-BYLINY/1-2...
Stevie je víceletá bylina s drobnými nevýraznými květy a množstvím podlouhlých vroubkovaných lístků, původem z Brazílie a Paraguaye. Místní kmeny využívali rostlinu na slazení maté, ale také v medicíně na pálení žáhy, cukrovku nebo jako ústní vodu. Hlavním využitím drogy je díky její extrémní sladivosti průmysl potravinářský. Vyrábí se z ní sladidlo vhodné pro diabetiky s 300x větší sladivostí než sacharóza. Známe jsou i léčivé účinky drogy, která je silně fytoncidní (antibakteriální). Působí též močopudně. Steviosid se snadno uvolňuje ve vodě a je stabilní i při vysokých teplotách jak v nápojích, tak i v jídle. Hodí se hlavně pro přípravu čajů, dietních jídel, salátů, džemů, zákusků či moučníků. Sladidlo na bázi steviosidu je povoleno v Japonsku, Brazílii a jiných státech.
Další adresy:
http://www.celostnimedicina.cz/zdrave-sladkosti-ja...
http://www.salviaparadise.cz/stevie-sladka-stevie-...
Výtah z diskuse na:
http://www.omlazeni.cz/stevie-sladka-59-28776-0.ht...
stévií se dá sladit úplně všechno.. dávám si ji do tvarohu, do čaje.. ale lepší je ji usušit a namlít, pak je ta sladkost ještě koncentrovanější a lépe se s ní pracuje...
...i malý lísteček osladí čaj. Taky jsem si ji nasušila a přidávám třeba do nastrouhané mrkvičky,jablka a různě i třeba když peču něco sladkého...
...já teda nevím, já jí na chuť nepřišla,....je tak divně nasládlá do jídla
Sladké je to sice hodně, ale tak nějak jinak...
17. 5. 2010 12:05
nemáte nejaký recepty, co s ní sladit? vsichni mi ríkají že čaj...
dá se s ní sladit i bábovka třeba?
19. 5. 2009 20:34
19. 5. 2009 18:37
stevie.jpg
19. 5. 2009 15:10
19. 5. 2009 14:49
19. 5. 2009 14:14
Předchozí 1 2 3 Další