Den jahod se šlehačkou
Národní den
Jahody jsou chutné, zdravé a oblíbené. Dopřejeme si je, kdykoliv máme možnost. Nejlepší jsou čerstvé, sklizené z vlastní zahrady či formou samosběru. Je-li příznivý rok, první plody začínáme sklízet již velmi brzy – v závislosti na lokálních podmínkách, nadmořské výšce, aktuálním počasí a pěstované odrůdě. Někdy jahody dozrávají už na konci května.
Oblíbené jahody se šlehačkou (a smetanou)
Kdo by neměl rád jahody se šlehačkou. Mnoho z nás je má takový jahodový pohár spojený s bezstarostným dětstvím. Chutné jsou také se smetanou či v želé. Ke štěstí postačí množství jahod, které se zvládnete vy či vaši strávníci zkonzumovat. Dále postačí smíchat tvaroh a zakysanou smetanu s trochou cukru, a tuto směs vrstvit do skleničky střídavě s piškoty a čerstvými jahodami. Osvěžující dezert rychle hotový.
Jahody se šlehačkou jsou oficiálním dezertem tenisového Wimbledonu. V době konání legendárního turnaje, což bývá na přelomu června a července, zrovna v Anglii vrcholí sezona jahod. Jahody se s Wimbledonem spojují již od prvního ročníku v roce 1877.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den jahod se šlehačkou?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 12 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 15 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 15 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 15 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 21 hodinami