Den vanilkového koktejlu
Národní den
Vanilkový koktejl je skvělou volbou pro ty, kteří hledají osvěžující a sladký nápoj. Jeho jednoduchá příprava a skvělá chuť z něj dělají ideální volbu pro jakoukoli příležitost. Den této lahůdky připadá na 20. června.
Vanilkový koktejl je lahodný nápoj, jehož hlavní ingredience – vanilka – má své kořeny v Mexiku. Vanilka se poprvé dostala do Evropy v 16. století a rychle se stala oblíbenou ingrediencí pro různé sladké pokrmy i nápoje. Vanilkový koktejl připravuje z vanilkového sirupu, mléka a ledu, přičemž vše rozmixuje dohladka v mixéru. K vylepšení chuti můžeme přidat i bourbon nebo rum, pokud se nejedná o koktejl pro vaši ratolest. Tento koktejl se také často podává vysypaný strouhanou čokoládou nebo skořicí.
Jak připravit vanilkový koktejl
K přípravě vanilkového koktejlu můžeme použít mixer nebo šejkr, ve kterém všechny suroviny umícháme. Ti odvážnější mohou sáhnout po uzavíratelném plastikovém sáčku na jídlo. Nalijte do něj mléko, k tomu přidejte lžíci cukru a pár kapek vanilkové esence. S uzavřeným sáčkem poté pořádně zatřeste. Celý postup najdete v následujícím receptu na studený mléčný koktejl.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den vanilkového koktejlu?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář