Jalovčinky
Jalovčinky jsou aromatické plody jalovce, v kuchyni využívané jako koření. Slouží při výrobě alkoholických nápojů (gin, borovička). Jsou vhodnou přísadou k pokrmům ze zvěřiny, do marinád, a do některých těžších pokrmů.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jalovčinky jsou aromatické plody jalovce, v kuchyni využívané jako koření. Slouží při výrobě alkoholických nápojů (gin, borovička). Jsou vhodnou přísadou k pokrmům ze zvěřiny, do marinád, a do některých těžších pokrmů.
Bucatiny jsou těstoviny z tvrdé pšenice, vyrobené z mouky a vody. Jsou dlouhé asi 25-30 cm, uvnitř… Číst dál
Vepřový bůček se považuje obecně za méně kvalitní, přesto značně oblíbené maso. Obsahuje větší… Číst dál
Pod názvem bufet si většinou představíme stůl, na němž jsou různé vkusně upravené pokrmy i nápoje,… Číst dál
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu.… Číst dál
Burrito je charakteristické pro mexickou kuchyni, i také moderní kuchyni USA. Základem je tortilla,… Číst dál
S máslem se dá různě čarovat, a díky tomu můžeme připravit i tuto jednoduchou delikatesu. Do… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Znáte Mug cake? Tento koláč v hrníčku připravíte opravdu bleskově, během pěti minut ho můžete servírovat s lahodnou kávou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí