Kaldoun
Kaldoun je ideální zimní pokrm, sytý a hřejivý. Je to vlastně klasická staročeská sváteční polévka z drůbků (kdysi hlavně husích, s přídavkem odřezků křídel a biskupa), zahušťovaná, někde dochucená smetanou. Je pracná, ale hustá a vydatná.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaldoun je ideální zimní pokrm, sytý a hřejivý. Je to vlastně klasická staročeská sváteční polévka z drůbků (kdysi hlavně husích, s přídavkem odřezků křídel a biskupa), zahušťovaná, někde dochucená smetanou. Je pracná, ale hustá a vydatná.
Sójové maso je dehydratovaný, texturovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Lze je… Číst dál
Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné… Číst dál
Solamyl je jemný bramborový škrob. V kuchyni má širší využití, ať už při přípravě moučníků a… Číst dál
Spiralizér je ruční nebo elektrický přístroj, většinou multifunkční, určený na přípravu nudliček,… Číst dál
Na steak se vždy používá to nejlepší maso. Přes vlákno se krájí plátek z většího kusu, často… Číst dál
Stévie sladká je bíle kvetoucí, tropická, světlomilná rostlina. Říká se jí také sladká tráva. Je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Co je to raclette a jak ho připravit? Rozpečený sýr s oblíbenými pochutinami vás nadchne