Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi

Klasické zelené kiwi má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku, kterou lidé většinou oloupou (byť není zdravotně závadná). Zpočátku jsou plody tvrdé, postupem času měknou. Zelená dužina s drobnými černými semínky je výborná čerstvá, ale kiwi lze použít do ovocných dezertů, na koláče, k výrobě marmelád i džusů. Kiwi je vítanou zásobárnou vitamínů C (jeden plod nám pokryje denní potřebu tohoto vitamínu), E, B, A a D.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Rakytník

Rakytník řešetlákový je dřevina, využívaná už v dávné minulosti. Plody obsahují mnoho cenných látek… Číst dál

Rakytník

Rambutan

Rambutan (Vlasatý Cherry, Ngau) z jihovýchodní Asie má aromatickou, pikantně sladkokyselou dužinu.… Číst dál

Rambutan

Ramen

Ramen je polévka založená na vývaru a nudlích. Vývar může být z jakéhokoliv masa nebo vegetariánský… Číst dál

Ramen

Raut

Rauty (klasické, obchodní, reklamní) jsou moderní a pohodlnou variantou společenského občerstvení.… Číst dál

Raut

Ravioli

Ravioli je typ plněných těstovin, původem z Itálie. Většinou jsou čtvercového tvaru a mají dvě… Číst dál

Ravioli

Raw

Raw má více významů, v tomto případě se jedná o syrovou stravu, tepelně upravenou max do 42 °C. V… Číst dál

Raw

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Naposledy jste si prohlédli