Krachle
Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé tvary, ty se posypou cukrem a skořicí nebo ořechy. Mohou se stočit i do tvaru šneků. Při upečení se nafouknou a získají křehkost.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé tvary, ty se posypou cukrem a skořicí nebo ořechy. Mohou se stočit i do tvaru šneků. Při upečení se nafouknou a získají křehkost.
Hovězí hrudí poskytuje dobře prorostlé a velmi chutné maso. Má vyšší obsah vaziva, a je ideální na… Číst dál
Hovězí Stroganoff, masitý pokrm nesoucí jméno ruského rodu, lze psát také Stroganov. Připravuje se… Číst dál
Hovězí svíčková je bederní sval, který se nachází na vnitřní straně roštěnce. Patří k nejlepším,… Číst dál
Hrách setý je jednoletá popínavá rostlina z čeledi bobovitých. Má i hospodářský význam, připravují… Číst dál
Hranolky jsou oblíbeným pokrmem po celém světě. Brambory, nakrájené do tvaru hranolků, se fritují… Číst dál
Hrášek je nezralý plod v lusku hrachu. Není to luštěnina, ale řadí se mezi zeleninu. Známe chutné… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami