Lůj
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům.
Pravá sójová omáčka je tradiční asijské dochucovadlo. Má podobu řídké hnědé omáčky, která se vyrábí… Číst dál
Sójové maso je dehydratovaný, texturovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Lze je… Číst dál
Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné… Číst dál
Sorbet je lehký mražený dezert, připravený pouze z cukrového sirupu s ovocným protlakem nebo… Číst dál
Spiralizér je ruční nebo elektrický přístroj, většinou multifunkční, určený na přípravu nudliček,… Číst dál
Na steak se vždy používá to nejlepší maso. Přes vlákno se krájí plátek z většího kusu, často… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Co je to relish? Příloha, která podtrhne chuť jídla. Uplatní se i při grilování
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků