Mascarpone [maskarpone]
Mascarpone je měkký, čerstvý, smetanový sýr, který má vysokou tučnost, min. 78% v sušině. Lze z něj připravit náplně do moučníků, hodí se k přípravě dezertů, velmi často se používá do tiramisu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mascarpone je měkký, čerstvý, smetanový sýr, který má vysokou tučnost, min. 78% v sušině. Lze z něj připravit náplně do moučníků, hodí se k přípravě dezertů, velmi často se používá do tiramisu.
Goji jsou plody dvou druhů kustovnice - cizí a čínské. Rostou na keřích s opadavými listy a… Číst dál
Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky, ale oproti celozrnné má ještě hrubší strukturu. Je… Číst dál
Granátovníky jsou menší stromy, rostoucí ve Středozemí, ze kterých se sklízí granátová jablka. Ta… Číst dál
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z… Číst dál
Tato pochoutka ze skandinávské kuchyně je připravována ze syrového lososího masa. Vykostěné filety… Číst dál
Gremolata či gremolada se používá na pečená a grilovaná masa. Vytvoříme ji z drobně nasekané nebo… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Znáte Mug cake? Tento koláč v hrníčku připravíte opravdu bleskově, během pěti minut ho můžete servírovat s lahodnou kávou
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda