Palačinky
Palačinky se připravují z litého těsta. Základ tvoří mléko, mouka a vejce. Pečou se na pánvi, výsledkem má být velmi tenká placka. Dále se plní a rolují, nebo skládají do šátečku. Lze je připravit jak ve sladké, tak i ve slané verzi.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Palačinky se připravují z litého těsta. Základ tvoří mléko, mouka a vejce. Pečou se na pánvi, výsledkem má být velmi tenká placka. Dále se plní a rolují, nebo skládají do šátečku. Lze je připravit jak ve sladké, tak i ve slané verzi.
Sladké ovčí mléko se zasýří, tato surovina se nechá zaschnout a tím vznikne hrudkový ovčí sýr. V… Číst dál
Bublanina je velmi oblíbený sladký druh moučníku. Jedná se o třené nebo piškotové těsto, které se… Číst dál
Bucatiny jsou těstoviny z tvrdé pšenice, vyrobené z mouky a vody. Jsou dlouhé asi 25-30 cm, uvnitř… Číst dál
Pod názvem bufet si většinou představíme stůl, na němž jsou různé vkusně upravené pokrmy i nápoje,… Číst dál
Bulgur je nalámaná a předvařená celozrnná pšenice, která se vypere, usuší a nadrtí na menší kousky.… Číst dál
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu.… Číst dál
Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál
Mandle jsou v podstatě jádra pecek, které se nachází v plodech mandloně obecné. Pěstují se v… Číst dál
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Náš život s celiakií: Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami pro Áňu zachutnaly celé rodině
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů