Redukovat
Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu tekutiny. Při dušení nebo vaření se odpařuje voda, čímž dochází k zahuštění pokrmu a také zvýraznění jeho chutí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu tekutiny. Při dušení nebo vaření se odpařuje voda, čímž dochází k zahuštění pokrmu a také zvýraznění jeho chutí.
Krevety jsou korýši, lovení pro zpracování v kuchyni. Jejich maso je chuťově vynikající, obsahuje… Číst dál
Kroketa je malý kousek pokrmu, připravený z masa, ryb, ale nejčastěji z brambor. Výchozí surovina… Číst dál
Zrna obilovin - pšenice, ječmene a ovsa - zbavená obalu, to jsou kroupy. Kroupy mohou být i z… Číst dál
I když je křepelčí vejce 5x menší než slepičí, přesto obsahuje více než dvojnásobné množství… Číst dál
Křepelka polní je nejmenší evropský pták z rodu hrabavých a čeledi bažantovitých. Patří také k… Číst dál
Křížaly jsou sušené plátky jablek, zbavené jadřinců a stopek. Sušeným hruškám se říká štěpány.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Roubovaná zelenina: Proč se vyplatí a jaké výhody od ní očekávat
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky