Velikonoční šoldra
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku. Název zůstal, suroviny se lety změnily jen nepatrně.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,10 g |
Tuky | 331,84 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 7,84 g |
Sůl | 18,75 g |
Sacharidy | 783,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept jsem asi před 10 léty dostala od kolegyně v práci a od té doby jsem si jej upravovala tak, aby mi vyhovoval.
Těsto se může dělat i v pekárně, ale v tom případě se určitě musí snížit množství droždí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2010 11:28
16. 2. 2010 11:28
16. 2. 2010 09:51
15. 2. 2010 22:59
15. 2. 2010 22:01
15. 2. 2010 20:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 13 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 56 minutami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 2 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 3 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 6 hodinami
Fish and chips
Saona uvařila před 7 hodinami
Zeleninová polévka
Recept24 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pět způsobů, jak využít ředkvičky: Křupejte je v salátu, v pomazánce, uvařte je v polévce, upečte či osmažte
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční soudra soudra šoudra recept recepty šoudra velikonočni recepty šouldra velikonoční šoudry těsto na šoldru velikoniční šoudra šoudry zajímavé velikonoční recepty šouldry souldry recept těsto na soudry vynikající šoldra recept šoudra souldra recept szoldra šoudra s uzenym maso těsto na šouldry
Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej, maso uzené, tuk 100%, kabanos, klobása zapékací, maso uzené, tuk, mouka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
21 názorů