Těsto všestranného využití pro začátečníky
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s přípravou podle našeho receptu. Dobrou chuť!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 414 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nemusíte se toho bát, s těstem se pěkně pracuje, po vyválení kolečko podeberu širší špachtlí nebo nožem. Lze ho použít i jako základ pod pizzu, kdo chce, přidá do něj vajíčko, ale není to třeba. Budete překvapeni jeho chutí, na slano do něj dávám navíc lžičku vegety a chci ho vyzkoušet v řídším provedení ještě na "halušky" a v původním na cibulový koláč, ale třeba zde vás z něj něco napadne udělat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2010 07:23
Super!! Já budu muset strašit na tomhle světě nejmíň do 250 let, abych všechny ty recepty stihla vyzkoušet
18. 5. 2010 05:15
Lucasinko, s hladkou moukou jsem to bohužel nezkoušela, ale myslím si, že by těsto bylo o něco více lepivé, ale pokud jinou nemáš, zkus to s ní, pro začátek z menší dávky. Ono také záleží na toustovém chlebu, možná by se to dalo vyřešit tím, že by sis koupila celozrnný. Kdo budete dělat slanou variantu, dejte do těsta lžičku soli a nebo tu vegetu a osolte vodu na vaření. Přeji všem, ať se těsto podaří, je opravdu velmi jednoduché na vypracování.
17. 5. 2010 23:20
Jani,vypadá to moc lákavě a zajímavěUrčitě zkusím slanou verzi,jsme masožravciDávám bodíka
17. 5. 2010 22:51
jani, tohle je těsto přímo pro mě - nejsem sice začátečník, ale není nad rychlý recept ze surovin, které jsou doma stále....fakt paráda+8
17. 5. 2010 22:47
Jani, těstíčko z rohlíků? To musí být dobrééé!!
17. 5. 2010 22:23
Jani, recept z tvého těsta už má hrubé obrysy. +7
17. 5. 2010 21:50
Yanullko,to je hezky napsané a opravdu na různé způsoby k použití,jak kdo chce.Ukládám a dávám bod
17. 5. 2010 21:49
mňam
17. 5. 2010 21:48
Yanull, to by me vubec nenapadlo jen by me zajimalo, jak dulezita je ta polohruba mouka - jestli bych ji mohla nahradit treba hladkou...jinak bodik uz mas pripsany
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 7 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 7 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 12 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 13 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 14 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 15 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 17 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 17 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smetanovy zaklad na pizzu smetanový základ na pizzu recept pizza smetanovy zaklad pizza smetanový základ recept testo na pizu pizza recept smetanový základ recept smetanový základ na pizzu využití těsta na pizzu jak udělat smetanový základ na pizzu smetanový základ pizza recept pizza na smetanovém základě recept pizza pro začátečníky těsto na pizzu využití palacinky pro zacatecniky využití-povidel smetanový základ na pizu smetanový základ využití toustového chleba svěrlé těsto základ toustový chléb sladěnka
Suroviny: chléb toustový, olej, mléko, sůl, mouka polohrubá
Těsto všestranného využití pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jY74
24 názorů