Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností tohoto těsta je, že se dá ihned zpracovávat a je méně tučné než listové.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 12 317 kJ / 2 944 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,88 g |
Tuky | 25,60 g |
Vláknina | 63,60 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 1,35 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Část mouky lze nahradit špaldovou a část jogurtu zakysanou smetanou. Těsto je pořád krásně tvarovatelné. Může se plnit i makovou náplní, ale musí se v tom případě zavinovat volněji, aby těsto nepraskalo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2010 16:53
mari,tak coporupal
Eli
Eli
9. 9. 2010 04:35
no to zní velice dobřehezké fotečky
8. 9. 2010 22:27
Rebeko nezklamala jsem se v tobě. Jsem moc ráda,že jsi ho vyzkoušela a sednul ti do ruky i do chutě.
Maris,Elizo,myslím,že tenhle vám jen tak nepopraská (neporupe). Magdalenko z tvarohového jsem taky dělala a byl vynikající.
Děkuju všem za milé komentíky a pokud vyzkoušíte a přibudou i nějaké fotečky,budu jen ráda.
Maris,Elizo,myslím,že tenhle vám jen tak nepopraská (neporupe). Magdalenko z tvarohového jsem taky dělala a byl vynikající.
Děkuju všem za milé komentíky a pokud vyzkoušíte a přibudou i nějaké fotečky,budu jen ráda.
8. 9. 2010 22:25
Maris, a nebo já...
8. 9. 2010 22:08
Šrůdl určitě vyzkouším, moc se mi líbí.
Elizo, Rebeko - až ho upeču já - tak uvidíte porupaný
Elizo, Rebeko - až ho upeču já - tak uvidíte porupaný
8. 9. 2010 22:01
Jééé, já si teprve teď všimla, že tu máš taky fotky... (teda až na základě tvého komentáře). Bože, jsem to ale ignorant . Také moc hezké .
8. 9. 2010 21:59
Eli,je to takani mě neporupal
8. 9. 2010 21:57
No, fakt to vypadá srandovně, když je to napsaný... Ale - koukni na tu hladkou povrchovou strukturu Miřčina závinu.
No, není takový... takový neporupaný? ...?
No, není takový... takový neporupaný? ...?
8. 9. 2010 21:54
Eli,no dyťjá to pochopila,jak jsi to myslelaa líbí se mi ten výraztak tak..
8. 9. 2010 21:52
Počkej , co je na tom výrazu...? Myslím jako nepopraskaný povrch... Jako třeba u lístkového.
8. 9. 2010 21:49
Elineporupanýza tenhle výraz máš bod
8. 9. 2010 21:33
To je krásný závin - takový hlaďounký, neporupaný... Moc nepeču, ale tohle si ukládám. Díky za receptík a hezounké pokoukání .
8. 9. 2010 21:08
jak já miluju štrůdly tento bude určitě výborný
8. 9. 2010 20:58
Mirka, toto cesto mám v obľube, je jednoduché a naozaj skvelé, robím ho na striedačku s tvarohovým cestom (tvaroh, margarín, múka - 1:1:1).
Ponúkla by som sa veľmi rada...+
Ponúkla by som sa veľmi rada...+
8. 9. 2010 20:38
Mirčo,měla jsi pravdunemohla jsem si pomoct a musela hnedle udělatná štrůdlích já ujíždímje moc dobrý,tento a tento http://www.toprecepty.cz/recept/13282-strakonicke-...budou naše V.I.P.díky,foto jsem sice přidala,ale proti těm tvým to je jen chudý příbuzný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 16 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 19 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 19 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gratinovaná cuketa s brambory
Petaja uvařila před 2 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
Bizon52 uvařila před 11 minutami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Fitulka uvařila před 37 minutami
Kuřecí plněné plátky s vinnou omáčkou
mibrix uvařila před 54 minutami
Vepřová kýta se žampiony
PetraCy uvařila před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 3 hodinami
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 12 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 15 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 16 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně připravit křehké těsto a na co jej použít?
Jak rychle nastrouhat jablka? Budou se hodit do moučníků i do salátů, pochutnají si na nich děti
Stále ho všichni hledáme. Jednoduchý recept na dokonalý moučník pro celou rodinu, který je rychlý, snadný a neskutečně dobrý
Další recepty
Tématické fráze: těsto na štrůdl s jogurtem jablkový závin jogurtové těsto těsto na závin těsto na jablkový závin jablečný štrůdl z jogurtového těsta záviny, štrůdly recepty těsto na strúdl nejlepší jablkový závin jablečný závin z jogurtového těsta nejlepší těsto na štrůdl štrudl jablkový závin s jogurtem nejlepsi testo na zavin jablkový závin recept testo na zavin s jogurtem závin jablkový štrůdl z jablek jablecny zavin z jogurtu recept na jablkový závin
Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, vejce, sůl, olej, strouhanka, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, brusinky
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5Qo
130 názorů