Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 372,80 g |
Tuky | 223,43 g |
Vláknina | 102,71 g |
Cholesterol | 980 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 8,45 g |
Sacharidy | 151,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kapustnica je tým lepšia, čím viac sa zohrieva. Fotku hrnca som pridala až po nájazde mojej rodiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2022 11:56
jagok: Třeba podle rodinné!
31. 12. 2022 09:22
To je nějaký hybrid štědrovečerní kapustnice, která se dělá ze čtyř druhů masa a jedním z nich je zásadně uzené koleno. Vaří se nadvakrát, mezitím musí 24 hodin stát. V receptu postrádám sušené švestky. Zajímalo by mne, podle jaké tradice se tam dává sedm druhů masa...
31. 12. 2021 13:23
Vařila jsem to den předm a po ohříátí byla ještě lepší než předtím.
31. 12. 2020 19:59
magdalenka:
31. 12. 2020 15:37
Veronika.Hrozna: tá fotka je 9 rokov stará... zajtra sa asi nebude zohrievať táto kapustnica...
31. 12. 2020 13:25
Ta fotka po "nájezdu" vypadá, jako po hodování hladové vesnice z Ghany! Nebudeš mít zítra co ohřát!
31. 12. 2020 11:32
Tonja:
No je, ale patří to k tradici, že
No je, ale patří to k tradici, že
31. 12. 2020 08:00
Není 7 (slovy: sedm) druhů masa zbytečně moc?
24. 6. 2012 12:11
jitka puri: dobre si urobila, ďakujrm za nápad
24. 6. 2012 10:34
Vyzkousela jsem to s jehnecim. Super recept.
2. 1. 2011 11:58
Ta musela po půlnoci bodnout,jen bych sobě vynechala houby,ty nemusím,ale moji chlapi spasou všechno
1. 1. 2011 22:43
+ bodík. tak to můžu
1. 1. 2011 22:31
Amalie, to je teda nářez zelňačka, ale všechno to maso bych dohromady nedala, třeba telecí jsem neviděla hóóódně dlouho Ovšem tobě dávám 2.boda
1. 1. 2011 21:24
Ta teda je!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 43 minutami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 57 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 2 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 2 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 3 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Moravanka je oblíbená zeleninová směs, kterou si můžeme koupit hotovou. Využijeme ji ve studené kuchyni i při vaření
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka zelňačka recept kapustnica recept zelňačka maďarská zelňačka madarská kapustnica recepty zelnacka zelňačka recepty kapustnica recept kapustnica krkonošská silvestrovská zelnice gombasecká klobása recept madarska zelnice maďarská kapustnice recepty na zelnacku varime zelnacku sylvestrovská zelnice zelnacka madarska gombasecka zelnačka sivestrovska zelnacka
Suroviny: zelí, kýta vepřová, bůček, kližka hovězí, plecko telecí, krkovice uzená, klobása, klobása, houby sušené, feferonka, česnek, smetana zakysaná
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
14 názorů