Hluchec
Pod názvem hluchec se skrývá slaný koláč z kynutého těsta, původem z Rokycanska. Koláč je plný anglické slaniny a voní po česneku a majoránce. Důležité je, aby byl dobře kořeněný.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 27 700 kJ / 6 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,98 g |
Tuky | 290,46 g |
Vláknina | 45,36 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 9,21 g |
Sacharidy | 818,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept mám od své babičky, takže už je hodně starý. Nejlepší pekáčky na hluchec jsou ty staré litinové. K hluchci je dobrá bramborová polévka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2023 17:13
Přidala jsem pár foto.
18. 12. 2020 10:21
29. 11. 2016 13:33
27. 7. 2016 15:51
Recept: 90 dkg brambor nastrouhaných na jemno, 45 dkg hrubé mouky, 1 ks droždí, 1/4 l horkého mléka, 1 vejce, 7 stroužků utřeného česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka, to vše dle chuti. Vše smícháme a necháme aspoň 1 hodinu kynout.
Do pekáče nalijeme 1,5 dl oleje a rozpálíme ho v troubě.Až je olej rozpálený, tak vlijeme do pekáče těsto.Utvoří se hned kůrka a těsto se nepřipeče.
Dobrou chuť.
27. 7. 2016 09:26
15. 7. 2016 20:37
12. 7. 2016 12:27
30. 6. 2016 19:40
13. 6. 2016 09:43
10. 6. 2016 16:04
21. 6. 2015 06:38
Ak používaš sušené droždie, tak platí pomer cca 1:3. Teda množstvo čerstvého droždia vydelíš 3 a máš množstvo sušeného.
21. 6. 2015 01:54
Věrka.:Ahoj , mam otazku , co je popenec ? A kolik sucheho drozdi / Jsem v Canade, drozdi v kostkach se zde uz davno neprodava
9. 6. 2015 14:28
P.s.zdravím tímto srdečně paní Mužíkovou nahoru do nebe
9. 6. 2015 13:55
9. 6. 2015 10:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 1 hodinou
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 18 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 22 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 11 minutami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 21 minutami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 10 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 11 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 12 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 13 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 14 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Honzovy buchty: Klasika, která nikdy neomrzí. Poradíme, jak je upéct se skvělou náplní
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Další recepty
Tématické fráze: staročeský hluchec bramborový hluchec bramborová buchta domácí hluchec hluchec z cukety buchta litina litina buchta bramborová buchta hluchec hluchanec kynutá bramborová buchta bramborová buchta recept staročeský bác recept na bramborový hluchec bramborové placky litina litina recept bramboráková buchta hluchec pečení chluchec kvasnicova buchta recept na litinu
Suroviny: mléko, mouka polohrubá, brambory, droždí, slanina anglická, sádlo, majoránka, česnek, sůl, kmín celý, vejce
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
34 názorů