Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Polévka zasytí kdykoliv během dne. Snadnou zeleninovou pak můžeme připravit třeba z kedlubny nebo květáku. Kousky zeleniny povaříme, dochutíme a doplníme mlékem a smetanou. K podávání pak servírujeme krutony opečené na másle.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,70 g |
Tuky | 39,36 g |
Vláknina | 12,07 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 53,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poměry ingrediencí si každý upraví podle své chuti, jestli mléka a smetany méně a nebo více, není třeba vše přesně dodržet.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 10. 2010 13:55
22. 10. 2009 19:58
22. 10. 2009 16:57
Posílám foto a bod .
15. 8. 2009 12:29
27. 5. 2009 18:21
13. 5. 2009 22:09
12. 5. 2009 21:45
12. 5. 2009 20:34
12. 5. 2009 20:08
12. 5. 2009 20:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 16 minutami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 34 minutami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 46 minutami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 53 minutami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 56 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 1 hodinou
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Další recepty
Tématické fráze: květáková polévka recept květáková polévka kedlubnová polévka se smetanou kvetakova polivka mléčná polévka květáková polévka květáková polévka s mlékem mléčná polívka recept na kedlubnovou polévku recept na květákovou polévku květáková pomazánka kedlubova polevka recept kvetakova polevka kvetakova plevka polevka z kedluben mléčná polévka recept kedlubnová polévka s mlékem recept na květákovou polívku polévka květáková kedlubnová omáčka
Suroviny: kedlubna, vývar zeleninový, mléko, smetana na vaření, máslo, mouka hladká, sůl, houska, petrželka
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajl
25 názorů