Vánoční chlebíček
Vánoční chlebíček pro ty, kteří nemusí moc sladké. Je plný sušeného ovoce, které samo o sobě obsahuje cukru dost. Můžete péct ve formě válečků, a pak pokrájet na plátky, nebo ve formě na srnčí hřbet, a každý plátek pak na rozkojit na 4 trojúhelníčky.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 217 kJ / 1 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,67 g |
Tuky | 61,82 g |
Vláknina | 29,67 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 298,42 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2020 21:13
Tohle je recept mojí maminky, ale pečeme ho ve formě na srnčí hřbet. Po upečení krájím 1 cm plátky a ty pak ještě překroiím na polovinu a vzniknou 4 trojúhelníčky.
29. 11. 2015 09:41
dobrý den, prosím jen o informaci, jak dlouho asi péct ? vždy mám obavy ať je propečený, a asi ho vysuším, nezkoušela jsem ještě přesně tento recept, ale ráda bych ho vyzkoušela, tak ať ho zase neusuším děkuji
1. 12. 2012 22:43
Děkuji za recept . Moje babička dělala podobný . Říkali jsme tomu sladký salámek .
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.
2. 1. 2012 08:52
Děkuji moc za odpověď , nechala jsem chlebíček nějaký den odležet a byl velmi výborný. Měla jsem z toho strach, když jsem chlebíček vytáhla z trouby, ale byl super a nebyl ani tak sladký. Velmi doporučuji. Dala jsem bodík.
29. 12. 2011 21:25
Lucie: Skladuji s ostatním cukrovím v chladnu, zabalený do folie, aby neztvrdnul, nikdy se nezkazí, protože patří mezi cukroví, které je první snězeno
27. 12. 2011 12:11
Ahoj, prosím chtěla bych se prosím zeptat, chlebíček jsem upekla,zabalila do alobalu - v jaký teplotě se má nechat uležet a jak dlouho? Moc děkuji za odpověď.Přeji příjemný den.
17. 12. 2011 14:29
takový dělala bývalá tchýně a byl opravdu výborný
17. 12. 2011 14:16
No jo, je jasn=, že chlebíček bude takový hutnější... A kdyby byl dělaný v té formě, bylo by asi horší ho pokrájet Ale já na něco přijdu, jako vždy
16. 12. 2011 21:15
Marcy:Nezkoušela jsem, ale těsto je velmi tuhé, protože je v něm pouze jedno vejce, ingr. se musí hodně stlačit k sobě a potřít bílkem, aby držely při sobě.
16. 12. 2011 20:57
Marcy: bohužel jsem ho letos nedělala, mám hodně podobný recept ale s jiným váhovým poměrem. A já ho peču ve formě na srnčí hřbet. Pak ho pokrájím na plátky asi 1 cm široké, ty přepůlím a každou půlku znovu překrojím, takže z jednoho plátku mám 4 trojúhelníčky.
16. 12. 2011 20:21
Nádherný chlebíček... Myslíte, že by jej šlo upéct v klasické formě na srnčí hřbet?? Nebo by se dostatečně nepropekl..?
15. 12. 2011 21:26
Tak to je výzva,abych se dala do dílaMóóc pěkný recept.
15. 12. 2011 21:06
Děkuji všem
15. 12. 2011 20:21
14. 12. 2011 13:11
Cukroví tady většinou nehodnotím,bývá ho tady před vánocena strašně moc,tak abych někoho neošidila o bodíkAle u některých kousků opravdu nelze odolat a okomentovat musím+12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Placičky s kopřivami
Přidáno před 2 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 7 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 14 minutami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 19 minutami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 38 minutami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 46 minutami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 2 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 4 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vanocni cukrovi chlebicek vánoční chlebíčky cukrovi z fiku vánoční cukroví z fíků maminčiny recepty bílkový chlebíček datle a fíky recepty ořechový chlebíček cukroví vánoční ořechový chlebíček cukroví z datlí a fíků vánoční cukroví s fíky vanocni ovocný chlebíček cukroví s fíky krájené cukroví cukroví z fíků a datlí krájený chlebíček vanoční cukroví z datli vanoční cukroví datle cukroviz fiku ořechový chlebíček vánočníchlebíček
Suroviny: datle, fíky, ořechy, rozinky, kůra pomerančová, cukr, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, bílek
Vánoční chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7gv
23 názorů