Moravské zelí
Určitě i vy si dáte rádi k pečenému masu dušené zelí. Podařilo se nám získat recept na vyhlášené moravské zelí. Tradičně se dělá z červeného zelí a podává se k pečené kachně. Nicméně připravit jde i z bílého zelí. Tak šup, zkuste zase něco jiného.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 213 kJ / 768 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,03 g |
Tuky | 64,67 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 37,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Se solí opatrně, zelí může být dosti slané. Hotové zelí můžeme podle chuti dokyselit octem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2012 19:33
31. 3. 2012 19:18
chocolate: a na Valašsku: zemňáky a zelé, živobytí celé
s tou karamelizovanou cibulkou teda moravské zelí nedělám, ale vím, že je tu nějaký recept s ní ( tou cibulí ) a že je luxusní( ta karamelizovaná cibule ), to vím z jiného receptu
31. 3. 2012 19:05
K receptu-já do hotového zelí zamíchám ještě jednu usmaženou cibuli poprášenou lžičkou cukru (krásně zkaramelizuje).
31. 3. 2012 19:01
31. 3. 2012 19:00
31. 3. 2012 18:56
31. 3. 2012 18:13
31. 3. 2012 17:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 19 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 28 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bílé nebo červené zelí? České či moravské? Vyznejte se v naší nejoblíbenější příloze!
Zelí ve sladkokyselém nálevu je výborným polotovarem k přílohovému zelí nebo zelným salátům. Poradíme, jak ho zavařit
9 nejlepších jídel se zelím: Zahřejte se zelňačkou, holubkami, zelňáky nebo lepenicí!
Další recepty
Tématické fráze: moravské zelí moravske zeli recept recept na moravske zeli moravské kysele zelí recept moravské kysané zelí moravské dušené kysané zelí moravské červené zelí jak uvařit moravske zelí recept moravske zeli moravské zelí recepty moravské kyselé zelí recepty zeli recept moravsky zeli moravské kyselé zelí recepty moravske zelí zelí moravské moravské dušené zelí domácích kyselé zelí recept moravské zelí kysané recept zelí
Suroviny: zelí kysané, cibule, brambory, olej, slanina uzená, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl
Moravské zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n84D
38 názorů