Čínská švestková omáčka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 181 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,10 g |
Tuky | 4,11 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 953 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 388,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2017 18:36
Určitě tuto omáčku vyzkouším..Už ji mám uloženou .jak budou švestky..Jen malinko odbočím..Loni jsem si chtěl uvařit jahodovou chilli marmeladu.Ale po starém,,to znamena,že jsem nepoužíval žadne pektiny..Jahody jsem rozvařil a pomalinku vařil cca 4 a půl hodiny,až se vapařila voda.Marmelada hezky zhoustla a tak jsem přidal 2 lžičky Kajenského pepře..Po ochutnání jsem si řekl,že jsem to s chilli trošku přehnal,,protože se mi orosilo čelo.nakonec jsem přidal cukr a vařil asi dalši půlhodinu..Po ochutnání přišlo zklamání. Ta ostrost uplně zmizela..Marmeláda byla lahodná ve sklenici vydržela cca skoro 2 roky i bez pektogelu,,ale chut měla nepikantní..ma někdo s tímto jevem zkušenosti???
29. 8. 2012 08:16
Straslipka Martin: já ti věřím.. i proto, že to musí být taková dobrota, že to hned zmizí
29. 8. 2012 06:28
Plním to do sklenic horké,takže pak už nezavařuji.Víčka se zatáhnou a nic se tomu nestane
28. 8. 2012 15:01
rebeka: hm, zajímavé, sice to nechápu, ale jasně asi pro pocit bezepčnosti, hm... každopádně ale zkusím
28. 8. 2012 14:48
spagetka: jasně že jo.. a ještě jsem popletla čas a teplotu sterilizace http://www.rozhlas.cz/pardubice/ostatni/_zprava/sv...
28. 8. 2012 14:45
rebeka:rebí, ale já nikdy džemy, marmelády apod.co mi projde varem, už nesterilujua nikdy se mi nic nezkazilo. Písla jsem jen svůj názor podle sebe, třeba se autor tedy ozve. Osobně bych to už nezavářela, ale respektuju názor druhých
28. 8. 2012 14:41
spagetka: dovolím si malinko nesouhlasit.. pravdu máš jen částečně.. nedělám chytrou, jen mi tento recept nedávno poslala jedna hodná Topačka, a tam se píše: buď uchováme v chladnu k rychlé spotřebě, nebo při 80st. sterilizujeme 15 minut
28. 8. 2012 14:24
Jana:Odpovím za autora, zcela určitě ne, protože směs už prošla varem, jen musíš mít samozřejmě dokonale čisté sklenice a víčka
28. 8. 2012 14:11
Chtěla bych se zeptat...ty plné sklenice už nezavařujeme?
5. 6. 2012 06:46
yanull:Za pokus nic nedáš Takhle tam jsou kousky švestek a není z toho hmota podobná povidlům,nebo marmeládě
3. 6. 2012 14:36
Take se mi to líbí , ale jen mám dotaz, zda by se prvně neměly začít rozvařovat švestky, protože jablka jsou rozvařená během chvilky +6
3. 6. 2012 14:22
Toto je veľmi zaujímavé a výborné. Uložila som si, keď budú slivky, určite si nachystám na zimu
3. 6. 2012 14:16
Straslipka Martin: v tom případě je to dobrý nápad a na grilování jak píše Nofrona, perfektní a ty máš 4.bod
3. 6. 2012 14:03
Jasně,používám jako studenou omáčku k masům (třeba místo tatarky)
3. 6. 2012 14:03
No na grilovačku, naprosto super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 40 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 49 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 15 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: švestková omáčka k masu cinska omacka omáčka na čínu čínská omáčka recept švestková omáčka švestková grilovací omáčka grilovací švestková omáčka omacka k cine rozhlas pardubice recepty omačka na čínu recept švestková omáčka na grilovani švestková omáčka ke grilování čínské omáčky recept švestková omáčka k masu výborná švestková omáčka grilovaci omacka ze svestek švestková chilli marmeláda čínská omačka ze švestek omáčka ze švestek jako příloha recept švestková omáčka
Suroviny: švestky, jablko, voda, chilli paprika čerstvá, pepř drcený, omáčka sojová, cukr
Čínská švestková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLJG
18 názorů