Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 097 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,66 g |
Tuky | 47,83 g |
Vláknina | 49,20 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 935 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 34,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku můžeme vykouzlit z jakéhokoliv masa, já měla kousek hovězího předního s kostí a maso jsem obrala do omáčky. Protože jsem vývar nepoužila všechen, byla ještě hovězí polévečka. Do této základní francouzské omáčky, lze přidat ingredience dle vlastní chuti, jinak Velouté základ obsahuje jen máslo+mouku+vývar+sůl+pepř a smetanu!
Tato moje má sladkokyselou, jemnou a výtečnou chuť. Pro přirovnání je malinko podobná chuti plíčků a kdo je má rád, ocení i Velouté! Dejte si k ní knedle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2012 13:37
21. 11. 2012 12:05
21. 11. 2012 12:04
21. 11. 2012 11:57
21. 11. 2012 11:56
21. 11. 2012 11:25
21. 11. 2012 11:22
21. 11. 2012 11:13
21. 11. 2012 11:02
Velouté je ta základní omáčka a mám to tam poznamenaný a do ní si můžeš přidat cokoliv má kdo rád-je to o chutích. a já bych ti dala ráda ochutnat
Danuš61, přesně tak to je a díky
21. 11. 2012 10:52
21. 11. 2012 09:10
20. 11. 2012 23:45
Vždyť ty v popisku píšeš Velumé...a s velouté to nemá nic společného.
20. 11. 2012 21:14
20. 11. 2012 21:01
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 3 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 8 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 41 minutami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
zutro uvařila před 1 hodinou
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 1 hodinou
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 2 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 3 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností
Omáčka z pomazánkového másla? Poradíme, jak na to. Vyplatí se hlavně při vaření menších porcí, vyzkoušejte třeba houbovou omáčku
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Další recepty
Tématické fráze: rapikaty celer omacka okurkova kysela polevka omáčka veluté veluté recept na veluté co z řapíkatého celeru koprové velouté polévka z kyselé okurky kysele okurky celerove veloute kyselé okurky recept velute omáčka omáčka řapíkatý celer jak použit řapíkaty celer polévka kyselé okurky omáčka z kyselé okurky velouté polévka kam použít řapíkatý celer recepty smetanove rybi velute co je velute
Suroviny: vývar masový, cibule, máslo, mouka hladká, smetana, pepř zelený, celer, houby čerstvé, okurky sterilované, hořčice hrubozrnná
Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWwA
14 názorů