Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.

Hodnocení receptu je 4,8 (169×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

22. 4. 2013 18:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 962 kJ / 1 903 kcal
Bílkoviny85,80 g
Tuky128,19 g
Vláknina19,46 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,25 g
Sacharidy94,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janek53 janek53

23. 4. 2013 18:12

Dávat mouku je podle mně zbytečné, brambory si guláš zahustí samy, není tam cítit mouka. Stačí odebrat trochu brambor a po rozmačkání vrátit zpátky a hotovo:-p

Navir Navir

23. 4. 2013 13:40

Hahaha, jsem taky z Brna a dělám ho přesně takhle:yes: Jenom na cibulku přidávám anglickou na kousky. A když jsou houby jak píše Vašíček, tak je to prostě úžasný:-p Přidávám bodík

Majka8

23. 4. 2013 12:15

Vaclav Fronek:Vůbec mně nenapadlo,že bych tam mohla dát sušený houby:-//takže dnes místo papriky je tam šoupnu a uvidím,je fakt,že hub v jídle není nikdy dost,my je máme moc rádi:-D

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

23. 4. 2013 11:43

Buřt guláš je u nás KLASIKA a vlastně klasika vesnice, kde nebylo peněz navíc a tak se zapravil oběd jak se dal. A protože jsem jihočech doporučuji (je li to možné a máme) namočit a při vaření přidat sušené houby chvilku namočené.(není nutné dlouho, stejně se navaří) Pak gulda dostane dleko jinou a velmi dobrou chuť, kdo houby rád. Ale doporučuji co možná sušené. Mají jiné a silné aróma. U nás bez hub není buřtguláš. Jinak tomu říkáme gulášový sos a jí se spíše jako polévka. Ale jinak moc dobrá upoutávka a receptík +bodík 7

Majka8

23. 4. 2013 09:36

Dnes u nás bude k večeři,vařím ho jako ty,jen přidávám na proužky nakrájenou bílou papriku,dá tomu dobrou chuť.Můj chlap má rád přidané houby,ale to až porostou,pak nedávám smetanu:-))

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

23. 4. 2013 08:23

Colombo65: no úplně ukázkový ho máš :-K ;-) a ted koukám že jsi taky z Brna, no paráda, proto ten betelné guláš :-)):-)):-))

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

23. 4. 2013 08:22

tož se tam schovaly a jsou potopené, co nadělám :-D bylo jich tam dost :-p

jarda Kadic jarda Kadic

23. 4. 2013 07:55

karolina1: Já nejsem slepej,tu 1,slovy jednu bramboru,tam vidím taky:-!

karolina1

22. 4. 2013 22:38

jarda Kadic-aj na fotke vidim zemiacik a to nemam ani okuliare

jarda Kadic jarda Kadic

22. 4. 2013 20:52

68her: Tož já sa nečertím,to není můj styl,já enem konstatuji:-)):-)):-)):-)) podivajte sa na fotky Colomba 65,tak má vypadat pořádný buřtguláš;-);-);-):-))

68her

22. 4. 2013 20:04

jarda Kadic: pekne Motto: klídek, občane, klídek! tak co sa certis ogare, chce to brejle :-D

Colombo65 Colombo65

22. 4. 2013 19:45

... dělám stejně jen bez té smetany - přidávám foto z poslední várky (cca 4 dny zpětně) jinak u nás ho milujeme s křupavým rohlíkem:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

22. 4. 2013 19:40

karolina1: Recept,ani postup nemá chybu,ale na fotu to vidět není.

karolina1

22. 4. 2013 19:23

jarda Kadic-vidim aj v recepte aj v postupe

Suzuk

22. 4. 2013 19:20

Přééésně takhle ho dělám já a o Silvestru na horách již pravidelně a jen se po něm zapráší :-p:yes:

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš

Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqgL