Mišošky (bulky s bigou)
Suroviny
Porce: 8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 7 611 kJ / 1 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,85 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 15,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 365,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
- pára při pečení udržuje rozpínající se povrch pečiva vlhkým a bulky se více rozpínají a nepraskají
- biga vytáhne z mouky všechny její chutě a tyto bulky rozhodně nechutnají jako jiné, zcela bílé pečivo
- biga udrží mišošky vláčnými i druhý den (jsou vlastně stejné, jako v den pečení, pouze zmizí křupavost kůrky)
- dvojím překládáním se v těstě zlepší lepková struktura a střída je pak pevnější, žvýkavější
- tato mírná žvýkavost střídy je zároveň způsobena i obsahem chlebové mouky v těstě
- vyšší hydratace těsta (větší obsah vody v těstě) způsobí nádherné dutiny ve střídě (těsto by mohlo být "sestřenicí" těsta na ciabattu nebo pugliese)
- pekla jsem je ve dvojí velikosti a tak vím, že lepší jsou mišošky větší
- upekla jsem je jednou i méně (ne do červena) a druhý den to nebylo úplně ono - takže vypéct kůrku!
A pokud někoho zajímá název bulek...........byly pečeny na přání mého manžela Miloše, kterého kdysi naše malá, sotva mluvící neteř překřtila na Mišoše.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 5. 2013 10:08
21. 5. 2013 10:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 16 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
16 receptů na zpracování mletého masa: Nechte se inspirovat těmi nejlepšími pokrmy
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: kváskové bulky chleba s bigou bigou bulka v puse chléb s bigou bulkapodvickem rustikální bagetka s pohankou recepty bulka pod víčkem jak se dělá kváskové pečivo chlebík s bigou pečivo s bigou biga skládání kvaskove housky kváskové houstičky housky z kváskového těsta recept na kváskové bulky těsto bigu recept na peceni bulky těsto na bulky pečení chleba s bigou
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí, voda, sůl, cukr, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí
Mišošky (bulky s bigou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXmv
32 názorů