Králíčí polévka s vůní uzeného
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 447 kJ / 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
já jsem vařila žebírka a jako koření do vývaru dávám: bobkový list, špetku uzené papriky, celý koriandr, celý kmín, celé nové koření a pepř – kuličky a kmín vkládám do vajíčka na čaj. Sůl dle chuti
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2014 21:33
Veronika.Hrozna: Děkuju, přesně tak.
19. 1. 2014 21:18
hanes24: U nás bych spíše marně hledala člena rodiny,který by pohrdl polívčičkou z králíka. Z pečínky dělám knedlíčky a přidám do nich trošku uvařeného masa.
12. 1. 2014 11:13
Děkuji za názory. Králíčí vývar dělám taky běžně. Tady jsem prostě využila zbylého uzeného vývaru, jelikož se mi už do mražáku nevejde, a právě dodaného čerstvého králíčka. Nemyslím si, že by to bylo špatné spojení chutí, neb vás ujišťuju, že první kritici a strávníci v mé rodině by mi to dali dostatečně najevo.
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou
12. 1. 2014 08:37
Tato diskuse mě velmi pobavila, myslím si, že komu se recept zalíbil ten to uvaří a komu se to nelíbí, ... U jiných zvířat se předním packám říká plecko, ne? Teda alespoň horní části. Taky se používají lopatky, ale myslím, že je to jedno, každý pochopil co má autorka na mysli, nebo ne?Já osobně bych to nedělal(protože bych se zbavil dvou dobrých polévek na úkor jedné), ale určitě je to dobré pro ty, kteří nemají rádi vůni a chuť králíka( ve spoustě rodin se takový člen najde).
11. 1. 2014 22:39
Ladi, nechci být rýpal, ale i podle mého je to spíše uzený vývar s králičím masem.Králík chuť uzeného vývaru fakt moc neovlivní.
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit
11. 1. 2014 21:29
casino: sory, kde je název Uzená polévka?? Ať koukám, jak koukám, nevidím
11. 1. 2014 21:25
11. 1. 2014 21:25
Jana:
Souhlasím
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...
Souhlasím
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...
11. 1. 2014 21:21
spagetka:
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si
U nás tomu říkáme "lopatka"
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si
U nás tomu říkáme "lopatka"
11. 1. 2014 20:57
casino:No,králičina moc neovlivní uzený vývar,ale naopak jo.Jestli je to králičí polévka,obětuji tam i přední maso a játra,tak ten králík nebude moc cítit,což by byla pro mě škoda.Bude převládat chuť uzeného.
11. 1. 2014 20:34
casino: hele, ty rejpale, , jo bylaa to hlavička s krkem + přední slabounké pacinky, tak jak to mám nazvat?
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu
11. 1. 2014 20:33
Polévka z králičího masa se u nás dělala často, neb jsme měli často králičí maso. Teď už ho bohužel draze kupuji. Maminka z žeber, předních pacek a jater dělávala knedlíčky do polévky Vím, že tahle polévka je boží
11. 1. 2014 20:31
spagetka:
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije
11. 1. 2014 20:11
Jana Remkova: jani, asi jsi blbě četla, hlavička a přední packy se dycky používaj na polívku ,
11. 1. 2014 20:06
No, není to špatný nápad hlavě pro ty, co králíka nemusí, ale bylo by jim líto vyhodit karáličí maso na polévku. Já mám králíka ráda, ale polévku z něj jsem ještě nevařila. Určitě by mi ale i tahle verze chutnala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 55 minutami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 3 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 4 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: uzeny kralik králičí pacička dobra kralici polevka jak prerazit vuni jater co se dává do králíci polevky králičí maso pach uzená aroma vyyvar ze zajeci hlavy vyuziti hlavy od kralika kralici polevka s houbami a knedlicky uzené packy polévka z hlavičky králíka králičí přední v polévce králičí maso využití polévka karáličí využití vývaru z uzeného masa koreni vune uzeneho polévka z králičího masa vývar z uzeného masa-recepty babicovy dobroty 11.1.2014
Suroviny: maso uzené, králík, sůl, pepř, majoránka, paprika sušená uzená, libeček, zelenina, nudle vlasové
Králíčí polévka s vůní uzeného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL6J
17 názorů