Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Suroviny
Porce: na 1 kg masa
Nutriční hodnoty
Energie | 11 775 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,48 g |
Tuky | 202,65 g |
Vláknina | 5,82 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 11,73 g |
Sůl | 29,00 g |
Sacharidy | 23,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj (upraveno):
http://style.hnonline.sk/vikend-140/slovak-som-a-b...
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2023 19:14
28. 11. 2016 16:01
Střívka používáme běžná solená, tlustější - na klobásy.
S výrobou jsme v mezičase pokročilí:
Původně jsme udili na 30°C 6 hodin, pauza přes noc a znovu 6 hodin uzení.
Časem jsme se dobrali k uzení do 45°C 6 hodin a stačí to.
Dále jsem vyrobil vyvíječ studeného kouře (tzv. DYMOGENERATOR) na vzduchovací motorek od akvária, ale tímto způsobem se uzení zatím učím…
Čabajky mám rád nesušené. Jíme je čerstvé hned po vyuzení a to co by se asi do měsíce nesnědlo, tak dám hned do mrazáku a později po rozmrazení jsou jako z udírny
10. 11. 2016 23:25
20. 4. 2015 21:13
Výýýborně
Chutnalo to až tak dobře, že jsme s kamarádem zpracovali podle tohoto rcp 10kg masa (špeku jsme dali 20%, příště dáme 30%), narazili to do střev a vyudili studeným kouřem při 30°C.
Nemám ve zvyku tu chválit své recepty, ale toto nakonec není můj vynález, takže si dovolím:
Tudy vede cesta do nebe
*****
(upraveno množství špeku v rcp ze 100g na 200g)
10. 3. 2015 17:58
10. 3. 2015 15:29
10. 3. 2015 13:45
10. 3. 2015 01:26
V této uspěchané době patrně nelze míti nikomu za zlé, že si nepřečte odkaz na zdroj, že? Tam je to popisováno jako práce pro chlapy... A já, od přirození lenoch, jsem to trošičku s tím hnětačem ošulil
A jak že je to s tím "ještě 2x tak dlouho"?
No, to jsem se naučil od Číňanů
Oni prý když sekají maso, tak sekají a sekají a když už se jim zdá být dost najemno posekané, tak to dělají znovu, ještě 2x tak dlouho...
A použití namletého masa?
Tak určitěěě... Já to zařadil jako žhavou novinku na menu pro rodinnou oslavu a bych musel být ještě větší blázen než se zdá, kdybych to pižlal kudlou
Se ozvu po neděli, jak to dopadlo
9. 3. 2015 23:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 1 hodinou
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 5 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 6 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 7 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 7 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 9 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: uzeni klobás jak dlouho udit klobásy vyvíječ studeného kouře vyvíječ kouře klobásy na uzení uzení klobás studeným kouřem uzení studeným kouřem čabajka recept dymogenerator uzení čabajky jak udit klobásy recepty na uzení klobás jak udit špek čabajska klobasa recept vyvíječ kouře pro udírny vyviječ kouře na uzení jak dlouho udit špek vyvíječ kouře do udírny uzení klobásy klobása na uzení
Suroviny: maso vepřové, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, kmín celý, špek uzený
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2x7
9 názorů