Chleba s prefermentem a lžící kvásku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 885 kJ / 1 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,55 g |
Tuky | 20,41 g |
Vláknina | 20,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 359,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při zkoušení tohoto chleba jsem vycházela z toho, co se mi nedávno stalo – jednoduše a prostě mi došlo droždí a koupit ho nebylo kde. Náš vesnický krámek má velmi omezenou otevírací dobu a do města se takhle navečer už nikomu nechtělo….
Droždí tehdy zbylo opravdu maličko – pouhé 3 g, a přesto jsem chléb upekla. (Podrobný popis tady….)
Kamarádka, které jsem to vyprávěla, mi navrhla zkusit stejný recept znovu, jen droždí nechat pracovat v prefermentu. Chleba byl z toho fantastický, nesrovnatelně lepší, než zadělaný na záraz, s původním množstvím droždí.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 7. 2017 13:38
27. 6. 2017 20:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 11 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 42 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 1 hodinou
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 2 hodinami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: fantastický chleba chléb z prefermentu toustový chléb preferment chleba s prefermentem chleba z prefermentu kváskový chléb vysočina recepty domácí šumava s prefermentem recept domácí rohlíky z prefermentu peceni s prefermentem-diskuse jak pracovat se sušeným kváskem
Suroviny: voda, kmín celý, sůl, olej, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kvas žitný, droždí
Chleba s prefermentem a lžící kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5vAR
2 názory