Šunka z vepřového kolene
Domácí šunka je lahůdka, na jejíž přípravu potřebujete sice trochu více času, ale výsledek vás nenechá na pochybách, že jste zvolili správný postup přípravy. Zakrojit si domácí šunku je požitek, který si budete chtít brzy zopakovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 343 kJ / 2 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,00 g |
Tuky | 250,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 7,80 g |
Sůl | 19,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přesto, že v téhle šunce není Praganda, byla příjemně růžová.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2018 20:23
Krása
17. 1. 2018 10:17
cathleen:
Děkuju, plno věcí člověk dělá, jak je zvyklý a pak nad tím ani nepřemýšlí Jakmile to vyzkouším, dám vědět. Jen sehnat teploměr
Děkuju, plno věcí člověk dělá, jak je zvyklý a pak nad tím ani nepřemýšlí Jakmile to vyzkouším, dám vědět. Jen sehnat teploměr
16. 1. 2018 22:25
maja f: musela jsem se zeptat manžela, který v tomhle má hlavní slovo, a bylo mi řečeno, že to tak bylo v řeznické kuchařce....prý to zkoušel i druhým způsobem (smíchat vše dohromady a teprve pak dát odležet do lednice) a neviděl v tom nějaký rozdíl. Důležité je to promíchání masa dohromady, které necháme dělat robotem - tohle by se ošidit nemělo.
16. 1. 2018 21:10
Dobrý den, mám dotaz. Proč se to různě pokrájené maso uchovává v ledničce rozdělené? Proč se nesmíchá hned na začátku?
15. 1. 2018 20:45
gerhard: nepotřebuji sytě růžovou šunku, díky Jen jsem vysvětlovala kamarádce a snažila se srovnat barvu této šunky a šunky s Pragandou
15. 1. 2018 19:20
cathleen: Pokud chcete sytě růžovou barvu,musíte použít místo normální soli ,sůl řeznickou
14. 1. 2018 13:45
srettka: sretti, nebyla to krásně a sytě růžová šunka jako je třeba ta z plecka, co tu mám - fotka není přibarvená. Ale rozhodně to nebyla šedá barva. Spíš taková vybledle růžová
Chuťově ale asi lepší, než ta z plecka, aspoň manžel to tak zhodnotil.
Chuťově ale asi lepší, než ta z plecka, aspoň manžel to tak zhodnotil.
14. 1. 2018 13:42
Já to taky jednou zkoušela a vyšla mě taková bledule, že už jsem do toho znovu nešla. Tahle ma krásnou barvu a ještě je bez chodníkové soli to bych si dala líbit m ale kdeže náš šunkovar skončil, to ví bůh
14. 1. 2018 11:25
krasna prace
14. 1. 2018 09:12
V dobách, kdy byla k mání prakticky jen jedna libová šunka (na mou chuť suchá - neinjektovaná jsem kupoval (pokud byla k mání) šunku z ramínka (to je na prasátku maso hned nad předním kolenem). Bylo to chutnější než pravá šunka a logicky (nebo paradoxně) levnější...
Šunkovar jsem dal už před časem do sběru, ale občas když se po "ramínku" ptám, tak prodavačky (sice s úsměvem) jenom tupě zírají
No, tak ať vám chutná
Šunkovar jsem dal už před časem do sběru, ale občas když se po "ramínku" ptám, tak prodavačky (sice s úsměvem) jenom tupě zírají
No, tak ať vám chutná
14. 1. 2018 00:14
tak to rozhodně vyzkouším, mě se právě nechce používat Pragandu a šunku mívám dobrou, ale trochu do šeda, tak uvidíme
13. 1. 2018 22:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 5 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 7 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 10 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Šunkofleky zvládne i kuchař začátečník. Máme pro vás 6 tipů na jejich vylepšení
Další recepty
Tématické fráze: šunkové koleno recept šunkové koleno domácí šunkové koleno šunkové koleno recepty recept na šunkove koleno domácí šunka z vepřového kolena šunkovar výroba šunky recepty domácí šunka z kolena sunkove vepřové koleno veprove koleno v šunkovaru výroba šunkovēho kolena recept na domácí šunkové koleno výroba šunkového kolene kuchař ví pečené koleno domaci šunkove vepřové koleno šunkové koleno v šunkovaru šunkové koleno výroba koleno v sunkovaru šunkové koleno ze šunkovaru recept na výrobu sunky
Suroviny: koleno vepřové, sůl, cukr, voda
Šunka z vepřového kolene
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm0p
12 názorů