Chřest (nejen) s vejcem
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 227 kJ / 1 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,05 g |
Tuky | 192,10 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 920 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,83 g |
Sacharidy | 13,31 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2024 07:40
16. 5. 2021 11:21
Chřest je právě ta zelenina, kde záleží opravdu na úpravě, a to i v detailech. Dá se připravit tak, že je to lahůdka, s žádnou jinou zaleninou nesrovnatelná, dá se udělat i tak, že jídlo je fádní a bez chuti. A to i přesto, že jste si na jeho přípravě dali záležet.
Moje teta dělala chřest s máslem, opraženou strouhankou a novými brambory a bylo to "nebe v hubě". Zkusili jsme to udělat stejně a stejně to nebylo ono.
Moje teta dělala chřest s máslem, opraženou strouhankou a novými brambory a bylo to "nebe v hubě". Zkusili jsme to udělat stejně a stejně to nebylo ono.
4. 6. 2020 04:27
R.Rose: ...děkuji za komentář, jsem rád, že Vám byl recept inspirací
22. 5. 2020 16:02
v rámci chřestové sezóny jsem hledala nějakou jednoduchou úpravu, kde by chřest vynikl... tohle byla skvělá volba, s novým bramborem, anglickou slaninkou (já teda strkám na pečicí papír do trouby), i s tím vajíčkem - otestovala jsem váš tip s fólií a super - konečně vejce jak má být, tekutý žloutek a ztuhlý bílek (btw dokonalé pro mou potřebu, kdy jich vařím 10 najednou )
20. 5. 2018 14:14
casino: ale zaznělo, ráčí se opakovat
20. 5. 2018 13:18
Ještě ad. zatracené vajco
No, způsobů je hafo ale zatím to tu nezaznělo: mám odzkoušeno, že grunt je použití co nečerstvějších vajec
https://www.labuznik.cz/recept/ztracena-zastrena-v...
No, způsobů je hafo ale zatím to tu nezaznělo: mám odzkoušeno, že grunt je použití co nečerstvějších vajec
https://www.labuznik.cz/recept/ztracena-zastrena-v...
20. 5. 2018 12:17
Jana Dorazinová-Remková: dovolím si nesouhlasit spíš si myslím, že se naprosto zbytečně chřest připravuje moc složitě a nenechá se vyniknout....třeba obalení chřestu v trojobalu a usmažení já osobně považuji za omyl ( nechci napsat kulinářské zvěrstvo...). Buď na pařáčku nebo do vody špetku soli, špetku cukru, trochu citronové šťávy a kousíček másla, podávat s holandskou omáčkou nebo jen máslo a strouhnout pecorino/parmezán, nebo utřít vařené žloutky s maličko kaprlat, povolit trochou smetany, přelít chřest, posypat nasekanými bílky a maličko pažitky....To z kedlubny natož květáku opravdu nejde
20. 5. 2018 11:00
Eja57: ...ano, přesně tak, do olejem potřené fólie, osolené, zavázané házíme do vroucí vody po více kusech ...časově nenáročné, nikdy se nerozloží a protože jsem si dělal do foroty i na večerní topinky s křenem, tak jsem to sfoukl všechno najednou ...pokud jich nedělám jako pro regiment, dělám stejným způsobem jako hosta
20. 5. 2018 08:34
tejaja: ano, postupně jsem přidávala různé "vychytávky", trochu octa do vody, vír určitě, já ještě malou naběračku, kterou ponořím do vařící vody, klepnu do ní vajco, vyklopím do toho "víru", zatočím, vyndám naběračku, no a ta poslední vychytávka je VYPNOUT....dle velikosti vajíčka nechat tak 5 minut, vylovit a hotovo.... nechci přidávat k receptu fotku s vajcem od jiného receptu, tak ho sem vložím, bo je moc dobrý....
20. 5. 2018 08:34
Mně se nejlépe osvědčil tento postup, povedou se vždycky:
https://www.toprecepty.cz/recept/40617-zastrene-ve...
https://www.toprecepty.cz/recept/40617-zastrene-ve...
20. 5. 2018 08:15
Eja57: Práve minule som čítala jednu vychytávku. Vriacu vodu s octom, ako píšeš, vareškou poriadne rozmiešať, čím sa vo vode urobí vír. A vajíčko rýchlo vyklepnúť do toho víru. Tak sa bielok omotá sám. Ale zatiaľ som to neskúšala.
20. 5. 2018 07:39
recepty73: zkoumám to ztracené vajco .... je dělané způsobem "vejce do mikroténu nebo něčeho podobného, zatočit jako pytlíček, uvařit" ?... nebo se mýlím? je takové hezké kulaťoučké a nahoře vidím ty rýhy od toho pytlíčku....
Já považuji za geniální způsob "vyklopit vejce do vařící vody s kapkou octa, rychle omotat bílek a vypnout, nechat 4-5 minut" ( Yotam Ottolenghi).
Já považuji za geniální způsob "vyklopit vejce do vařící vody s kapkou octa, rychle omotat bílek a vypnout, nechat 4-5 minut" ( Yotam Ottolenghi).
19. 5. 2018 17:57
recepty73: Přesně tak!!! A přeci to nevyhodím, že .. Vaření je krásná věc, ale někdy i řehole
19. 5. 2018 17:55
Jana Dorazinová-Remková: ...nápodobně, proto to vejce a slaninka ...ale víš jak je zdravej?! ...a taky, co máš pořád vařit? ...pestrost na talíři mám rád, přece nebudu dokola dělat jen řízky, omáčky, knedlo-zelo...
19. 5. 2018 17:46
Moc hezký obrázek, ale popravdě, já mívám chřest docela často, nosí mi ho kamarádka ze zahrady a že by to bylo něco tak extra, no, řekla bych lepší kedluben a možná ani to ne. Mám raději ten zelený, že se nemusí loupat. Vždycky se snažím ho upotřebit, protože když vidím v obchodě ty ceny, točí se mi hlava . Ale jak říkám, snad bych si raději upravila květák, nebo kedluben.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 30 minutami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 17 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 1 hodinou
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 10 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 10 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 10 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 10 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Sloní žrádlo 3
SimonaTr uvařil před 11 hodinami
Dýňové knedlíčky
HankaSz uvařila před 12 hodinami
Rychlé zapečené chleby
paprika1000 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse: Použití správné mouky a odležení těsta zaručí luxusní výsledek
Který chřest se musí oloupat a jak jednoduše na to, vám prozradí naše názorné video
Holka u plotny radí: Silný zeleninový vývar ze slupek šetří peníze, nestojí skoro nic a skvěle chutná s nočky
Další recepty
Tématické fráze: chřest recepty chřest recept chřest s vejci chřest svejcem chřest s vejcem chrests vejci recepty recepty chrest zelený chřest recept ztracené vejce chřes s s vejci vejce s chřestem recepty recepty s chrestem zeleny chrest s maslem a vejcem recepty z chřestu zelený chřest recepty recept na chřest
Suroviny: chřest zelený, vejce, slanina anglická, máslo, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, bylinky
Chřest (nejen) s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5pZA
Ztracená (zastřená) vejce
casino
Hodnocení receptu je 4,7 (7×)