Šnečí paštika
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 375 kJ / 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 83,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základem je šnečí masíčko a máslo, přísady zvolte podle chuti. Uvítám další nápady.
Hlemýždě - helix aspersa maxima - lze v současné době bez problémů koupit zpracované, nejlépe ve vývaru. Lze použít i šneka zahradního (to jsou ti, kteří "běhají" po zahradě), ale domácí úpravu nedoporučuji. Poprvé jsem ji vyzkoušela v roce 2000 (a pak v 2002 a to bylo snad už jen pomatení smyslů) a práce náročná. Nasbírat, nechat vyhladovět, pak omýt, usmrtit vhozením do vařící vody, vodu vyměnit, vytáhnout z ulity, odstranit vnitřnosti (takový černý ocásek) a zase vařit v x-vodách. V mezičase mezi "vodami" zbavit slizu promnutím v soli..... Pro případné další použití - ulity vyvařit v octové vodě se sodou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 7. 2018 09:41
Záhumenkové prasátko se před rodinnou slavností také chvíli postí...
Dalo by se toho napsat hafo a asi bych se přes chov slééépek, achatin a červů dostal přes tygry k foie gras
***
Kdysi jsem měl šnečín...
Kdysi jsem najednou zpracovával 15 kg "slimáků" s domečkama
Kdysi jsem pracně sháněl šnečí příbor
Kdysi jsem komponoval menu, kde hlemýžďům patřilo významné místo
Ale k rcp:
Ano, paštika se běžně dělá, avšak pouze v případě neomezeného přístupu ke šnečímu masu bych se uchýlil k tomuto "znehodnocení" (vědomě nepíši slůvko "zvěrstvu" použité níže v komentáři této drahé suroviny, neb stejného výsledku lze za hubičku dosíci rozfofrováním vařených kuřecích žaludků a vhodným dochucením sardelovou pastou (rybí omáčkou), že
No a použití, v surovinách zmíněných, šnečích jater už vůbec nekomentuji
24. 7. 2018 08:54
24. 7. 2018 08:43
Takže za mě
24. 7. 2018 01:32
24. 7. 2018 01:21
24. 7. 2018 00:49
24. 7. 2018 00:42
24. 7. 2018 00:16
24. 7. 2018 00:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 1 hodinou
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 2 hodinami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: šneci játra paštika ze šneků paštika z hlemýždů tejaja domácí paštika recept sneci játrová paštika paštika z hlemýž pomazanka ze šneku paštika ze šneků recept domácí paštika ze šneku recepty jak se zbavit sneku na zahradě hlemýžď recepty paštika jak odstranit ze šneka střevo domácí šnečí paštika šnek paštika šnečí pomazánka recepty z měkkýšů šneci prodejny praha játra z hlemýžď hlemýžď pastika jak vytáhnout hlemýždě z ulity
Suroviny: šnek, máslo, česnek mědvědí, sůl, pečivo, máslo
Šnečí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mplO
24 názorů