Houbové karbanátky podle zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 335 kJ / 80 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,90 g |
Tuky | 0,33 g |
Vláknina | 4,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem přidala, protože je dost odlišný od jiných houbových karbanátků a myslím, že tyto karbanátky jsou hodně dobré. Nemám lesní houby a tak je recept bez fotky, ale za vyzkoušení stojí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 10. 2019 10:11
magdalenka: Drží, pridáva sa tam škrob. Len to treba zo 10 min nechať postáť, aby múka a škrob nabobtnali, a ak treba, pridať trocha škrobu. Akonáhle sa to dostalo na panvicu, držalo to super, bez problémov sa otáčalo. Len je dôležité huby vydusiť, nenechávať v nich tekutinu.
15. 10. 2019 08:43
tejaja: drzi to aj bez vajec?
15. 10. 2019 08:29
MamlajdaD: Anička, ten tanier je z KIKu, mám ich viac druhov. Zeleninu si dávam ku každému jedlu, málokde neide. A václavky...nechcem sa opakovať, ale je to polahoda. V nedeľu som bola v ZOO, tak som si doniesla ďalšiu zásobu.
14. 10. 2019 22:24
tejaja (moderátorka): Terezko, ty jsi úžasná, nejen že uvaříš recept, ale hned ho i vylepšíš, paní Kuchařka se nezapře! Moc děkuji za vyzkoušení receptu a mám velkou radost, že houbové karbanátky chutnaly. Tak trochu ti ty podpňovky - václavky závidím, ale ne ve zlém! Fotky jsou opravdu zdařilé, ta znázorňující postup i ta hlavní na tom zvláštním pěkném talíři, kde jsou karbanátky obložené tou barevnou zeleninkou, to je požitek pro oči! Takže zase s radostí děkuji na sto tisíckrát za vyzkoušení i za fotografie a moc zdravím!
14. 10. 2019 22:01
Upravila som si postup tak, že som huby (václavky) dala na opraženú cibuľku a slaninku a nechala vydusiť. Takže som nič necedila. Fašírky sú veľmi chutné, václavky ešte v chladničke mám, dnes sa nazberala ďalšia várka.
11. 10. 2019 13:32
bofinka: Děkuji za pěkný komentář. Mně václavky ani nepřišly na mysl, nemám možnost používat žádné lesní houby (což je mi moc líto), ale přemýšlím o žampionech. Až půjdu na nákup, tak je koupim a zkusím to z nich. Pokud mi to vyjde a bude to dobré, tak to bude dobré pro víc lidí, kteří si houby nemohou nasbírat. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Moc zdravím!
11. 10. 2019 13:08
Asi zalezi na tom, jake houby pouzivame. V pripade hub hribovitych (nebo zampionu), bych z nich vodu neslevala, ale vydusila ji.
Naopak treba vaclavky bych nejprve povarila v osolene vode a tu pak slila.
Naopak treba vaclavky bych nejprve povarila v osolene vode a tu pak slila.
10. 10. 2019 22:55
Simona Skolakova: Děkuji za hezký komentář. Já to možná zkusím uplácat ze žampionů. No je škoda, že žampiony tak pěkně nevoní jako lesní houby, ale snad to půjde. Jestli ano, tak přidám foto a připíšu to pod recept. Uvidíme, jak to dopadne. Moc zdravím!
10. 10. 2019 22:49
Ráda bych uplácala,ale bohužel nemámo houby u nás nerostou,tak snad někdy příštěale musí to být dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 46 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 12 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 13 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 13 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 15 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: houby, sůl, slanina, cibule, česnek, majoránka, solamyl, mouka hladká, strouhanka, olej
Houbové karbanátky podle zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k3AN
9 názorů