Bílý chléb se starým těstem - old dough, pâte fermentée
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 620 kJ / 1 821 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 10,10 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 365,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Staré těsto:
500 g chlebové mouky
300 g vody
10 g čerstvého droždí
špetka soli
Príprava: Spracujeme múku, vodu, droždie, štipku soli a necháme v teple stáť cca 1 hodinu. Potom ho prepracujeme a uložíme v uzavretej nádobe do chladničky a podľa potreby použijeme 3-5 dní. Pred použitím do cesta ho necháme cca hodinku v teple postáť.
Staré cesto - old dough, pâte fermentée patrí k prefermentom, jeho používanie som sa naučila od Cathleen - https://www.toprecepty.cz/recept/46009-stare-testo...
Pečivo s ním je proste "inakšie".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 3 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 33 minutami
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 35 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 39 minutami
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 1 hodinou
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 2 hodinami
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 3 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 3 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 3 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Oblíbená španělská snídaně ze staršího pečiva: Opečený chléb potřený olivovým olejem a rajčaty je levná delikatesa
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Suroviny: voda, droždí čerstvé, sůl, ocet, mouka chlebová pšeničná
Bílý chléb se starým těstem - old dough, pâte fermentée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yL9E
0 názorů