Uzená medvědí omáčka
Snadné omáčky jsou skvělé k těstovinám, bramborám, knedlíkům či masu. Zejména na jaře si pak můžeme připravit třeba tuto smetanovou z medvědího česneku. Jeho aromatickou a lehce štiplavou chuť doplní silný vývar z uzeného masa.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 856 kJ / 1 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,83 g |
Tuky | 88,37 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 492 mg |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 45,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vývar do omáčky připravujeme silný, takže použijeme nejlépe uzené vepřové ramínko, koleno, krkovici nebo žebra a vaříme v menším množství vody, Jen aby bylo maso ponořené, aby chuť vývaru byla opravdu jak se patří.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2024 20:42
20. 3. 2024 08:41
7. 5. 2020 16:38
3. 5. 2020 13:15
1. 5. 2020 21:15
1. 5. 2020 20:18
1. 5. 2020 19:52
1. 5. 2020 19:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 51 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Další recepty
Suroviny: máslo, olej, cibule, mouka hladká, maso uzené, smetana na vaření, česnek mědvědí, sůl, pepř bílý mletý
Uzená medvědí omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z70w
8 názorů