Staročeský jablečný závin
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 10 411 kJ / 2 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,47 g |
Tuky | 103,68 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 774 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 314,81 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2021 22:05
hospodyne: Netýrej mě, Maruško!
11. 1. 2021 22:03
casino: Možná, že máte víc chuťových pohárků. Ono se to člověk, od člověka liší. A proto já kořením víc a vám stačí míň. Ty rozdíly v počtu chuťových pohárků jsou propastné a liší se o tisíce. S tím ovšem, nikdo nic neudělá, prostě nenarostly a šmytec.
11. 1. 2021 20:24
Veronika.Hrozna:
Nesouhlasím!
No, vlastně souhlasím akorát s tou poslední větou
Nesouhlasím!
No, vlastně souhlasím akorát s tou poslední větou
11. 1. 2021 18:02
Veronika.Hrozna: u nás na Slovácku se husy krmily vařenou kukuřicí a byly škvarky křehoulinké i játra foie gras. Ale dá se i z domácí kačeny. Jen musí být pohlavně dospělá, aby byl efekt patřičný. Na Slovácku už sice 45 let nebydlím, ale umíme to i v Čechách
11. 1. 2021 17:21
casino: Ano, už se mi podařilo pár receptů z ní uvařit. Je nutno vybrat , ten správný recept, ja píšete. Zjistila jsem , že kdysi se používalo daleko míň koření , takže do všeho musím přidat víc kusů napsaného koření, nebo cukru, octu a jiných přísad. Taky více smetany, to nejčastěji! Ne všechny recepty se dají uvařit, pokud nemá člověk známého řezníka. Některé suroviny chybí. Např. je tam báječný recept na husí škvarky, no a kde vzít husu, krmenou nesportovkyni?
11. 1. 2021 16:11
Veronika.Hrozna:
No, musíte si umět vybrat...
Původně jsem chtěl napsat, že jste vstávala levou nohou napřed...
Leč podle tohoto https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vedci-spravne... jste asi vstávala napřed pravou, že
No, musíte si umět vybrat...
Původně jsem chtěl napsat, že jste vstávala levou nohou napřed...
Leč podle tohoto https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vedci-spravne... jste asi vstávala napřed pravou, že
11. 1. 2021 10:25
mouchaxl: Také mám jednu starou kuchařku, problém je v tom, že kvality dnešních surovin, nedosahují tehdejší kvality,chuti a ani konzistence. Mléko, smetana a máslo, bez chuti. Maso má zcela jiné kvality, uzeniny taky /už to není uzené/ ! O koření ani nemluvím. Pokud není vlastní zdroj potravin, tak se podle toho sice uvařit dá, ale .......
10. 1. 2021 23:10
sabipupp: vypadá snad bude dobrý ...na snídani ...získal jsem recepty ručně psané z roku 1929 ....budou testy
10. 1. 2021 21:52
Vypadá fantasticky
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 34 minutami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 3 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 5 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Steak z hlávkového zelí: Zdravá zelenina chutná nejen vegetariánům
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vejce, tuk, ocet, mléko, jablko, strouhanka, rozinky, cukr, skořice, ořechy vlašské,
Staročeský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNJv
9 názorů