Kuře v bramborách zapečené se smetanou
Tento pokrm z brambor a masa připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Navrstvíme na sebe tenké plátky brambor, nakrájené cibule, marinovaného masa, špeku nebo slaniny a pečeme zalité smetanou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 10 649 kJ / 2 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,42 g |
Tuky | 91,57 g |
Vláknina | 49,80 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 275,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství masa je orientační, každý použije podle své chuti, jen je třeba, aby bylo rozloženo po celé ploše pekáče.
Smetana by se měla z větší části vypéct. Pokud na dně zůstane trochu tekutiny, není to na závadu, my máme tuto šťávičku rádi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 27 minutami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 4 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 5 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 5 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 6 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Další recepty
Suroviny: brambory, cibule, sůl, pepř mletý, maso, olej, koření, špek, smetana ke šlehání, tuk
Kuře v bramborách zapečené se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PPR
0 názorů