Kynuté jidáše
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do různých uzlů připomínajících stočený provaz, tedy zradu Jidáše, proto ten název.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 199 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,15 g |
Tuky | 135,02 g |
Vláknina | 21,23 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 560,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji si připravit všechny suroviny z lednice na den před pečením do pokojové teploty, aby těsto co nejlépe vykynulo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 3 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Právě bylo uvařeno:
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 22 minutami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 3 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 4 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 4 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 4 hodinami
Salát z červené řepy s křenem
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 uvařila před 4 hodinami
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mandle mleté, mouka hladká, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice
Kynuté jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Lg
0 názorů