Kuřecí stehýnka na paprice
Suroviny pro 1
1
5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 494 kJ / 835 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,96 g |
Tuky | 70,31 g |
Vláknina | 6,24 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 912 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 35,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Můžeme použít i jiné kuřecí maso, které máme po ruce a upravíme si ho k obrazu svému.
Na tento způsob je výborné udělat i králíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2022 01:44
Vůbec nechápu ty negativní komentáře vyzkoušela jsem a jak koření tak i slanina jsou v receptu fajn a chuť masa naopak zvýrazňují.
9. 5. 2021 11:19
Dajda: Omlouvám se všem kritikům, opravdu jsem nezkoumal kolikrát je zde podoboný recept uveřejněn. První mi padl do oka níže uvedený "Kuře na paprice II", prohlédl jsem si ještě několik jiných, které se zrovna nabízely, nic víc. Proto jsem sem vložil také svůj, jestli to někomu vadí, hluboce se mu omlouvám a prosím ho aby můj recept ignoroval.
9. 5. 2021 09:59
bofinka: jo Slepice na paprice Vždy lepší než kuře. Mám to tak od dětství...
9. 5. 2021 09:38
casino: Recept Kure na paprice se nejak do mych modlibech nevejde, mam v nich veci dulezitejsi.
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu
9. 5. 2021 08:46
"To máte za to, že se nemodlíte"
No, ale postup je napsán pěkně, že
No, ale postup je napsán pěkně, že
9. 5. 2021 08:01
Kuře na paprice se slaninou jsem jedla jen jednou. Mě slanina k tomuto v podstatě jemnému jídlu. Jako by ji přetloukala. Ale každý máme chuťové pohádky jinak vybroušené.
9. 5. 2021 07:01
Gregusa: Už mám dávno vyzkoušeno, recept na kuře na paprice sem v různých variantách vložil někdo dříve již přinejmenším 38x!
8. 5. 2021 22:16
Dajda: Až uvaříte, tak pak teprve pište kritický komentář. Nepsal jsem, že je nejlepší a geniální, ale je určitě lepší než "Kuře na paprice II".
8. 5. 2021 10:56
Eja57: Tady ne, ale že to umí líp, už nám sdělil! Tak jsem čekala nějakou bombu, ale nekoná se.
8. 5. 2021 10:50
Dajda: ono na některá jídla je tu receptů víc než 39...
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...
8. 5. 2021 09:40
Alzbetina Prk.: Divné? To jste napsala Vy! Ale máte pravdu, opravdu mě udivuje, jak "originálně" se prezentuje kuchař, který sem vloží 39. recept na kuře na paprice, když navíc tvrdí, že ho umí uvařit líp než kuchaři, který sem svůj recept už vložil.
8. 5. 2021 06:21
Dajda: zkuste to a uvidíte, že tato kombinace koření je naprosto fajn i ke kuřeti na paprice. Ani nevím, proč vám to připadá divné
8. 5. 2021 06:10
Rajče je do kuřete na paprice fajn, může být i bílá paprika, ale nové koření a bobkové listy?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 5 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 7 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 10 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Suroviny: slanina, máslo, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika, rajče, smetana kysaná, mouka hladká, voda
Kuřecí stehýnka na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJLQ
13 názorů