Naložená zelenina v soli
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 55,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 957 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 59,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato zelenina má docela široké spektrum využití. Do rýže chvíli před dovařením, právě tak do těstovin, scedit, aby zůstala v těstovinách, do polévek zeleninových i vývarů a zapražených. Do sekané, do karbanátků atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2021 23:48
Moje kamarádka měla recept na 1 kg zeleniny 1kg soli, já dala třetinu a ještě je to moc. Jenže sůl je v tomto případě jediný konzervant. Mám to v lednici už měsíc a je to v pořádku. Dávám dvě lžíce asi na 6 porcí. Jinak dávám do rýže a kam se hodí. Místo soli .
14. 10. 2021 12:52
Dělám každoročně zeleninu v soli. Dnes jsem umlela podlé Vás, akorát jsem dala cibuli a míň soli.
11. 10. 2021 22:48
jj i já jsem to kdysi dělala cca 40let zpět zelenina byla super nekazila se,ale i po propláchnutí to stejně bylo moc slané,tak jsem od toho upustila,je pravda,že jsme tenkrát hledali jak zeleninu uchovat,mrazáky nebyly,tak jsme se snažili,dnes je to jiná,většinou si zeleninu nastrouhám a dám zamrazit,je to velká výhoda::Jinak se dá uskladnit kdo má dobrý sklep do písku,my bohužel tuto možnost nemáme!!
11. 10. 2021 16:18
Kdysi jsem to zkoušela, a bylo to strašně slané! Chuť zeleniny přehlušila sůl, dát do polévky a byla přesolená.:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 16 minutami
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 53 minutami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 1 hodinou
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 1 hodinou
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 2 hodinami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 3 hodinami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninová směs naložená v soli: Přes 2 kg výborného základu do polévek a omáček připravíte za necelých 70 Kč
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Jak uchovat syrovou zeleninu v soli? Zeleninová směs vydrží až do další sezony a výborně dochutí naše polévky a další jídla
Další recepty
Suroviny: mrkev, petrželka kořenová, celer, pórek, kedlubna, kapusta růžičková, květák, libeček, petrželka zelená, cibulka lahůdková, sůl,
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
4 názory